marți, 12 ianuarie 2010

Noutati Nemira Ianuarie

Noutati ianuarie 2010
Disponibile incepand cu 15 ianuarie 2010


THE YEAR’S BEST SCIENCE FICTION (VOL. 5)
de Gardner Dozois
Traducator: Mihai Dan Pavelescu, Adriana Mosoiu, Roxana Brinceanu, Ana-Veronica Mircea, Antuza Genescu, Silviu Genescu
Colectia: Nautilus
ISBN : 978-606-8134-04-8
Numar pagini: 736
Format: 130 x 200 mm
Pret: 48.90 Ron
15 premii Locus pentru cea mai buna antologie a anului "In elaborarea ei, editorul-veteran Gardner Dozois a pastrat formula folosita pentru toate volumele precedente: a selectat numai ce i-a placut in mod deosebit. Absenta unor norme editoriale mai stricte ar putea surprinde, dar simtul sau desavarsit in recunoasterea excelentei in fictiunea speculativa l-a ajutat an de an sa-si alcatuiasca legendara antologie. Si nici anul acesta nu da gres. [...] Veterani si lupi tineri deopotriva dau seriei care poarta stindardul avangardei SF aceeasi vitalitate si prospetime ca la primul volum.” Booklist"Gardner Dozois este, desigur, bunicul antologiilor anuale [...]. Antologia sa, mare cat o caramida, [...] este singura publicatie a genului care poate fi considerata un «canon».” Strange Horizons"Fictiunea in forma ei cea mai pura” Kirkus Review
despre autor
Gardner Dozois este singurul editor care a fost onorat cu cincisprezece Premii Hugo (record absolut). Astfel, Gardner Dozois este in acest moment cel unul dintre cei mai buni editori profesionisti din toate timpurile. Intre 1984 si 2004, a editat prestigioasa revista Asimov’s Science Fiction. Dupa retragerea de la conducerea editoriala a acestei publicatii, Gardner Dozois a devenit editorul seriei de antologii The Year’s Best Science Fiction, publicata anual din 1984. Pentru activitatea sa in cadrul acestei antologii SF a primit cincisprezece Premii Locus. In calitate de scriitor a fost distins cu doua Premii Nebula pentru povestirile The Peacemaker (1983) si Copilul diminetii (1984), aparuta in Almanahul Anticipatia, 1986.Antologia The Year’s Best Science Fiction este considerata o "venerabila institutie" a SF-ului.
de aceLasi autor, la nemira
The Year's Best Science Fiction vol 1 (colectia Nautilus)
The Year's Best Science Fiction vol 2 (colectia Nautilus)
The Year's Best Science Fiction vol 3 (colectia Nautilus)
The Year's Best Science Fiction vol 4 (colectia Nautilus)

TRIUMFUL LUI SETH
de Gerald Messadie
Traducator: Mihaela Stan
Colectia: Suspans
ISBN : 978-606-8134-06-2
Numar pagini: 416
Format: 107 x 178 mm
Pret: 29.90 Ron

Triumful lui Seth face parte din trilogia Furtuni pe Nil, pe care Gerald Messadie a dedicat-o Egiptului. Triumful lui Seth continua povestea conducatorilor egipteni, inceputa in romanele Mastile lui Tutankhamon si Ochiul lui Nefertiti. Batranul Ay, tatal lui Nefertiti, a obtinut in sfarsit ceea ce visa de mult: coroana Celor doua pamanturi. Printesa Ankhensep-Amon, vaduva lui Tutankhamon, a devenit regina pentru a doua oara, insa este neputincioasa si, in plus, se vede nevoita sa imparta tronul cu persoana care a contribuit substantial la moartea celui pe care l-a iubit cu pasiune.
despre autor
Gerald Messadie s-a nascut in Egipt in 1931, dar s-a stabilit in Franta unde a fost timp de 25 de ani redactorul sef al revistei stiintifice Science et Vie. El a publicat peste 60 de carti cu subiecte multiple.Este pasionat de istorie, etnologie sau teologie. A publicat numeroase eseuri despre credinta, culturile si religiile lumii, biografii, precum si romane istorice sau romane science fiction.
de aceLasi autor, la nemira
Ochiul lui Nefertiti (colectia Suspans)
Mastile lui Tutankhamon (colectia Suspans)
Iuda, preaiubitul (colectia Suspans)
Maria Antoaneta (colectia Nemira Damen Tango)
40 de secole de esoterism (colectia Porta Magica)

REVELATIA
de Robert Schneider
Traducator: Diana Salajanu
Colectia: Suspans
ISBN : 978-606-8134-11-6
Numar pagini: 352
Format: 107 x 178 mm
Pret: 24.90 Ron

Revelatia prezinta viata muzicianului Kemper, care descopera in orga sa un manuscris vechi. Acesta pare ca a fost scris de insusi J. S. Bach, in ultimii ani ai vietii sale. Curand, Kemper va intelege ca notele ascund un secret: portativele sunt capabile sa evoce trecutul si sa prefigureze viitorul. In amurgul vietii sale, Bach reusise sa patrunda o lege cosmica, in virtutea careia sufletul se poate vindeca sau narui in cea mai neagra disperare."O carte isteata care inspira, un roman satiric despre muzica si timp.", Nurnberger Nachrichten"Un umor dezarmant, un dialog fermecator de comic, un fler uimitor pentru comedia burlesca.", Berliner Zeitung
despre autor
Robert Schneider este fiul adoptiv al unui cuplu de fermieri din oraselul austriac Gotzis. Intre 1981 si 1986, Robert Schneider a studiat in Viena compozitia, teatru si istoria artei. Pentru a-si putea continua studiile, a fost ghid turistic si a cantat la orga. Primul sau roman, Brother of Sleep (1992), a fost bestseller international, tradus in 24 de tari, si a castigat numeroase premii, printre care prestigiosul Prix Medicis etranger in 1994. De asemenea, cartea a fost adaptata intr-o pelicula regizata de Joseph Vilsmaier si nominalizata la Globul de Aur in 1996.


OCHIUL DE JAD
de Diane Wei Liang
Traducator: Iris Manuela Anghel
Colectia: Suspans
ISBN : 978-606-8134-22-2
Numar pagini: 288
Format: 107 x 178 mm
Pret: 22.90 Ron

Mei este o tanara chinezoiaca moderna si independenta. Are propria afacere in Beijing, lucrand ca detectiv particular; are o masina, un secretar si traieste in stil mare. Intr-o zi, "unchiul" Chen, un prieten apropiat al mamei sale, ii propune un caz bulversant: gasirea unei pietre de jad de mare valoare din perioada dinastiei Han, furat dintr-un muzeu in haosul Revolutiei Culturale. Cercetarile lui Mei patrund in trecutul violent si intunecat al Chinei lui Mao, alegerea facuta intre a ucide si a fi ucis in lagarele de munca, intre a iubi si a minti.
Ochiul de jad este o panorama fascinata a vietii in China moderna. Cu o galerie bogata de personaje, de la muncitori imigranti la oficiali guvernamentali, romanul scoate la iveala relatiile uneori dificile dintre brutalitatea trecutului comunist al Chinei si prezentul din ce in ce mai capitalist.
despre autoare
Diane Wei Liang s-a nascut la Beijing. Si-a petrecut o parte a copilariei, impreuna cu parintii, intr-un lagar de munca dintr-o regiune indepartata a Chinei. In timp ce era studenta la Universitatea Peking in anii ’80, a participat la Miscarea studenteasca pro-democratie si la revoltele din Piata Tiananmen. Diane si-a luat diploma in domeniul Administratie si Afaceri la Carnegie Mellon University si este profesor de management in SUA si Marea Britanie de peste zece ani.


GHIDUL XENOFOBULUI. SCOTIENII
de David Ross
Traducator: Adriana Badescu
Colectia: Bonton
ISBN : 978-606-8073-88-0
Numar pagini: 128
Format: 107 x 178 mm
Pret: 18.90 Ron

"Cei din Edinburgh considera ca Glasgow este o lepadatura de oras: strident, zgomotos si vulgar. Locuitorii din Glasgow nu se lasa mai prejos si sustin ca edinburghezul tipic «se-mpopotoneaza-n blanuri, dar n-are chiloti». Un personaj dintr-o povestire de Neil Munro (1863-1930) afirma: «Toti oamenii destepti din Glasgow provin din est, adica din Edinburgh.» «Da», replica un rezident din Glasgow, «si cu cat sunt mai destepti, cu atat vin mai repede.»"
despre autor
David Sutherland Ross este reprezentant cu drepturi depline al unei specii consacrate: scriitorul scotian autoexilat. Nascut la Oban, in Argyll, si "daruit" cu o educatie scotiana, a emigrat la Londra cu intentia de a-si castiga existenta ca ziarist, insa a ajuns editor. A scris recenzii la cartile altora si a invatat astfel cum sa prezinte o sumedenie de elemente si evenimente fara nici cea mai mica legatura intre ele sub forma unui tot unitar, fiind astfel una dintre cele mai potrivite persoane pentru a realiza o istorie a Scotiei. Rezultatul a fost Scotia: Istoria unei natiuni. A devenit astfel scriitor cu norma intreaga si autor de antologii, printre care Awa’ and Bile Yer Heid, o culegere de insulte si invective scotiene, descrisa ca fiind de o "grosolanie luxurianta si suculenta". Ca urmare a succesului antologiei, nu exista librarie scotiana fara o provizie considerabila.

GHIDUL XENOFOBULUI. GRECII
de Alexandra Fiada
Traducator: Mihai Moroiu
Colectia: Bonton
ISBN : 978-606-8073-87-3
Numar pagini: 128
Format: 107 x 178 mm
Pret: 18.90 Ron

"Grecoaicele sunt nemaipomenit de mandre de caminul lor. Si cand au serviciu, trudesc de zor in timpul liber ca sa tina casa in curatenie si ordine, ingrijindu-se de intreaga familie. Cu toata aparatura moderna, nimic nu se face daca nu pui osul la treaba, mai cu seama ca majoritatea barbatilor, ca niste adevarati sultani, asteapta sa fie serviti. Grecul considera nedemn de statutul lui de barbat sa ridice si un singur deget. Din fericire, in ultimii ani, cel mai bun dispozitiv de curatenie inventat vreodata a ajuns si in gospodariile grecesti: fata filipineza."
despre autoare
Alexandra Fiada s-a nascut si traieste (alaturi de 40% din greci) in Atena. Este incapabila sa explice firea ei neobisnuit de disciplinata, in schimb sustine ca individualismul ei iscoditor si optimist reprezinta o dovada suficienta, daca ar mai fi nevoie, ca este grecoaica autentica. O iubitoare pasionata a istoriei nationale, la varsta de cinci ani a cazut in patima ziarelor si, de atunci, a citit cu aviditate orice - un avantaj considerabil in meseria de editor pentru reviste ca International History Magazine si Reader’s Digest. Traducatoare si autoare a unei Scurte istorii a Atenei, a numeroase articole, scenarii si documentare, Alexandra Fiada isi descopera in munca principala placere. Dar pretinde ca nu poate functiona cum se cuvine in lipsa cafelei din abundenta si a tigarilor in numar exagerat, obicei pe care si-l apara spunand ca, daca nu-i vine de hac fumatul, atunci cu siguranta o va face smogul Atenei. Intre timp, viseaza la o casa inconjurata de maslini si spera ca va avea o pensie suficient de mare incat rubedeniile sa-i implineasca toate fanteziile si dupa ce se va seniliza.


LOCATARUL HIMERIC
de Roland Topor
Traducator: Ion Doru Brana
Colectia: Babel
ISBN : 978-606-8073-43-9
Numar pagini: 176
Format: 107 x 178 mm
Pret: 18.90 Ron

Locatarul himeric este romanul de debut al lui Roland Topor si a fost adaptat pentru marele ecran de cunoscutul regizor Roman Polanski.Locatarul himeric spune povestea unui individ care se muta intr-un cartier nou. Acesta ajunge foarte rapid sa aiba conflicte cu vecinii lui din cauza ca face prea mult zgomot. Noul locatar trebuie sa ia o decizie: sa accepte si sa se supuna dorintelor vecinilor lui sau sa se revolte si sa se extraga limiterilor pe care acestia i le impun. Indiferent de atitudinea lui, insa, vecinii continua sa aiba comportamente din ce in ce mai ciudate si mai misterioase."Lui Topor i-ar fi fost de ajuns sa tranteasca usa si sa dispara asemenea unui prestidigitator, dar el si-a lasat amprenta asupra lumii pentru totdeauna. A recreat umanitatea in tuse groase, pline de furie si zeflemea, asa cum a vazut-o el insusi, parte halucinatie neintrerupta, parte vis hiperlucid." Fernando Arrabal
despre autor
Roland Topor este scriitor, ilustrator, grafician, pictor, compozitor de muzica usoara si actor francez. Roland Topor este considerat un artist inclasabil care si-a socat contemporanii prin creatiile sale in care expune sexualitatea umana in toate detaliile. Intre 1961 si 1965 a colaborat cu revista Hara-Kiri, iar in 1962 a fondat grupul Panique impreuna cu alti artisti blamati ai epocii (Arrabal, Jodorowsky si Sternberg). In 1961 a primit Grand Prix de l’Humour noir, fiind considerat un maestru al genului, iar in 1990 i-a fost oferit Grand Prix de la Ville de Paris. Cele mai cunoscute lungmetraje ale sale sunt La Planete Sauvage, care a obtinut in 1973 premiul special al juriului de la Cannes si pelicula Marquis (1988), care a fost considerata o reconstructie extrem de indrazneata a vietii Marchizului de Sade. De asemenea, Roland Topor a colaborat cu Federico Fellini la realizarea filmului Casanova pentru care a desenat imaginile din scena "lanterna magica”. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara romanele Memoires d'un vieux con si Joko fete son anniversaire, piesele de teatru L'Hiver sous la table si Batailles, precum si scenariile pentru Ubu Rex si Ubu roi.

SAGAN. POVESTEA UNEI IUBIRI
de Annick Geille
Traducator: Diana Morarasu
Colectia: Nemira Damen Tango
ISBN : 978-606-8134-18-5
Numar pagini: 320
Format: 107 x 178 mm
Pret: 23.90 Ron

La sfarsitul anilor '70, tanara Annick Geille, redactor-sef la Playboy, a avut sansa sa o intalneasca pe celebra Francoise Sagan si sa intre in cercul de prieteni intimi ai autoarei, a carei amanta avea sa devina in scurta vreme.
O istorie sentimentala, tandra si melancolica in mediul artistico-literar parizian din deceniul opt, in care femeile fumeaza tigari Kool, conduc cu viteza coupe-uri Mercedes, se scalda goale in paradisuri tropicale ametite de Palfium, iar barbatii beau scotch si citesc ziarul la ora 5 fix, poarta pantofi cu scart, costum de lana bej, sunt spirituali si n-au permis de conducere.
despre autor
Annick Geille este o cunoscuta jurnalista si scriitoare franceza. In perioada anilor ’70, a fost redactorul-sef al revistei Playboy, varianta franceza. Annick Geille s-a facut remarcata deoarece a decis sa publice in revista povestiri scurte ale unor scriitori contemporani celebri.
Cele mai cunoscute romane ale sale sunt: Portrait d'un amour coupable, care a castigat Prix du Premier Roman (1982), Une femme amoureuse, La voyageuse du soir, Une epoque en or, Le diable au corps si Sagan. Povestea unei iubiri.

DISPARITIA LUI ESME LENNOX
de Maggie O’Farrell
Traducator: Adriana Cerkez
Colectia: Nemira Damen Tango
ISBN : 978-606-8134-21-5
Numar pagini: 256
Format: 107 x 178 mm
Pret: 19.90 Ron

Cine este Esme Lennox? O adolescenta nonconformista care isi pune in situatii jenante familia. Esme Lennox spune mereu lucrurilor pe nume, pana chiar si Kitty, iubita ei sora, incepe sa-si piarda rabdarea.
Dupa mai multi ani, in acelasi oras, tanara Iris Lockhart primeste o scrisoare din care afla ca sora bunicii ei urmeaza sa fie externata dintr-un spital de psihiatrie. Iris n-a auzit niciodata de Esme Lennox, iar bunica ei, Kitty, singura care stie adevarul, e prea adancita in lumea propriilor sale amintiri pentru a raspunde intrebarilor lui Iris. Ce-a facut Esme Lennox pentru a merita sa-si petreaca intreaga viata intr-un spital de psihiatrie? Si cum e posibil ca o persoana sa fie complet stearsa din istoria familiei?
"Arta narativa a lui Maggie O Farrell este desavarsita si stratificata, [...] stilul e limpede si elegant, personajele sunt extraordinar de bine realizate. Iar povestea, pur si simplu minunata!” Daily Telegraph
despre autor
Maggie O’Farrell s-a nascut in Irlanda de Nord, in 1972, dar a crescut in Tara Galilor si in Scotia. Inainte de a se dedica scrisului, Maggie O’Farrell a incercat diverse profesii, fara a se regasi in nici una: chelnerita, camerista, curier, profesor si curator. A fost, de asemenea, jurnalist in Hong Kong, cat si editor literar pentru The Independent on Sunday. Maggie O’Farrell a debutat in 2000 cu After You'd Gone, volum ce i-a adus Premiul Betty Trask. Dupa publicarea cartii My Lover's Lover (2002), scriitoarea si-a castigat recunoasterea internationala prin romanul Iubire la distanta, care s-a bucurat de o larga popularitate si de o excelenta primire din partea criticii, fiind recompensat cu Premiul Somerset Maugham. Cartile ei sunt traduse in peste saisprezece tari.
de aceLasi autor, la nemira
Iubire la distanta (colectia Damen Tango)

TE IUBESC
de Catherine Siguret
Traducator: Diana Morarasu
Colectia: Glossy Books
ISBN : 978-606-8073-99-6
Numar pagini: 152
Format: 107 x 178 mm
Pret: 19.90 Ron

Te iubesc este romanul dedicat iubirii virtuale. Astfel, Alice se trezeste iremediabil indragostita. Viata ei este bulversata de un scriitor celebru, care cu o singura privire a reusit sa ii acapareze intreaga atentie. Urmeaza numeroase e-mailuri din care ar trebui sa se infiripe o frumoasa iubire. Va reusi o fata simpla, de culoare, sa ii spuna Te iubesc acestui barbat care are toate femeile Parisului la picioarele sale?In ciuda oricaror evidente, Alice isi va sacrifica viata pe altarul iubirii, se va lansa cu toata fiinta in scrierea unui roman inchinat barbatului iubit, eroul ei, acest necunoscut adulat in lumea intreaga, fiind sigura ca intr-o zi o va iubi. Pur si simplu, este convinsa ca "acela care te iubeste intelege ceea ce scrii".
despre autor
Catherine Siguet este autoare si coautoare a numeroase lucrari cu subiecte multiple (psihologie, memorii, biografii). Catherine Siguet a studiat la Sorbona si detine DEA in filozofie. A colaborat cu numeroase reviste de femei, printre care Elle, Questions de femmes, Maxi sau Esprit Femme si a fost multa vreme ghost writer pentru diverse staruri. De asemenea, a colaborat cu celebrele posturi de televiziune TF1, France 2, M6 si are emisiuni regulate la cateva dintre radiourile franceze.

DRAGONII MARIlor
de Judson Roberts
Traducator: Julia Kretsch
Colectia: Nemira Junior
ISBN : 978-606-8073-98-9
Numar pagini: 368
Format: 107 x 178 mm
Pret: 24.90 Ron

Al doilea volum din Saga ARCULUI LUNGHalfdan Hroriksson, personajul principal din Dragonii marii, nu are decat un arc, o toporisca si un juramant de indeplinit: cel care i-a omorat fratele trebuie sa piara.
Dar, mai intai, Halfdan trebuie sa gaseasca un capitan de vas care sa il ia la bord, sa dobandeasca maiestria si sa-si adune aliatii de care are nevoie pentru a-si duce la indeplinire planurile de razbunare. Candva sclav, acum razboinic liber, Halfdan pleaca de acasa pentru a afla ce-i rezerva soarta: gustul pentru razboi, o misiune periculoasa intr-un tinut strain si un prizonier neasteptat, a carui rascumparare l-ar putea face bogat... sau l-ar putea ucide.
"Profund ancorata in istoria si in traditiile vikinge autentice, aceasta poveste complica si confirma, in acelasi timp, legendele salbaticilor vikingi. Cititorul nu va reusi sa isi ridice privirile din carte pana cand pericolul nu va fi trecut." BCCB
despre autor
De-a lungul unei bogate si interesante cariere, Judson Roberts a fost politist, agent federal, procuror si detectiv particular. Fascinat inca din copilarie de vikingi si iubitor infocat de povesti captivante, Judson Roberts a decis in 1999 sa isi combine pasiunile scriind un roman istoric plasat in lumea temutilor luptatori. Doi ani mai tarziu, dupa mii de ore de cercetare istorica, a luat nastere Saga arcului lung, care combina fictiunea cu descrierile istorice detaliate. Seria urmareste aventurile lui Halfdan Hroriksson in lumea vikingilor din secolului al IX-lea.
de aceLasi autor, la nemira
Rzboinicul Viking (colectia Nemira Junior)

MARI INITIATI AI TIMPULUI NOSTRU
de Paola Giovetti
Traducator: Emanuel Botezatu
Colectia: Porta Magica
ISBN : 978-606-8134-03-1
Numar pagini: 368
Format: 130 x 200 mm
Pret: 27.90 Ron

O calatorie in lumea ezoterismului, a misticii si a psihologiei in compania unor ghizi de exceptie - figuri insolite care nu au ezitat sa se opuna doctrinelor epocii in care au trait, oferind in schimb o deschidere spirituala autentica, redesteptand in oameni sensul metafizic al existentei, intuind o realitate diferita de cea spatio-temporala, facandu-ne sa percepem semnificatia vietii noastre aici si acum, precum si misiunea fiecaruia dintre noi in aceasta lume. O aventura extraordinara, menita sa exploreze culmile cele mai luminoase ale sufletului, pentru descifrarea celor mai inaltatoare mistere ale vietii omului.
despre autor
Paola Giovetti, jurnalista si scriitoare prolifica, este autoarea a peste treizeci de biografii si lucrari de eseistica pe tematici ezoterice si de parapsihologie. In anii saptezeci, dupa o perioada dedicata activitatii didactice, incepe sa colaboreze cu numeroase reviste de specialitate (Gli Arcani, Astra, Luce e ombra etc.) si la emisiuni de radio si televiziune. Prima carte (Qualcuno e tornato - Unii s-au intors, 1981) cuprinde marturii ale persoanelor aflate la un moment dat la granita dintre viata si moarte. Au urmat Arte medianica (Arta mediumilor, 1982) si numeroase biografii, fie ale unor figuri de referinta ale ezoterismului (Helena Petrovna Blavatsky, Rudolf Steiner, Roberto Assagioli, Viktor Frankl), fie ale unor personaje religioase (Sfanta Clelia Barbieri, Sfanta Rita de la Cascia, Sfanta Brigita a Suediei etc.).

Niciun comentariu: