vineri, 17 septembrie 2010

Little Brother

Bestseller internaţional finalist al Premiului Hugo

Premiile Prometheus, John W. Campbell şi White Pine Award

Marcus, mai bine cunoscut ca „w1n5t0n”, ştie deja, la doar şaptesprezece ani, cum funţionează lucrurile... şi ce trebuie să faci ca să nu mai funcţioneze. Inteligent, ager şi priceput în spaţiul reţelelor electronice, reuşeşte cu uşurinţă să păcălească sistemul de supraveghere al liceului său.

Dar totul se schimbă atunci când el şi prietenii săi sunt prinşi în haosul rezultat de pe urma unui atac terorist asupra oraşului San Francisco. În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, Marcus şi compania sunt ridicaţi de Departamentul de Securitate Internă şi duşi într-o închisoare secretă.

După mai multe zile de interogatoriu, de război psihologic şi umilinţe, când în sfârşit este eliberat, descoperă că oraşul său s-a transformat într-un stat poliţienesc, în care fiecare cetăţean este tratat ca un potenţial terorist. Şi prietenul său cel mai bun, Darryl, este în continuare întemniţat fără motiv. Marcus ştie că nimeni nu îl va crede când va povesti ce s-a întâmplat şi îi rămâne o singură opţiune: să se lupte singur cu DSI.

„O carte minunată, esenţială pentru vremurile noastre, obligatoriu prima lectură anul acesta. Şi îmi doresc să ajungă în mâinile cât mai multor tineri inteligenţi, pentru că sunt convins că le va schimba viaţa. [...] Citind-o, îmi doream să am din nou treisprezece ani şi să încerc să schimb lumea.”

Neil Gaiman

„Pe limba protagoniştilor săi, Fratele cel mic este «foarte tare» şi deosebit de «cool»! O scriitură fluidă, care îţi intră pe sub piele şi revelează aura umană, a cărei strălucire învinge orice tehnologie.”
Los Angeles Times

„Cititorii se vor delecta cu detaliile tehno-revoluţiei puse la cale de Marcus. Cumpăraţi mai multe exemplare şi faceţi cadou prietenilor, cartea asta e foarte t@r3!”
Booklist

„Un «frate mai mic» al romanului 1984 scris de Orwell, volumul lui Doctorow este plin de viaţă, plin de înţelepciune şi, cel mai important, înfricoşător de veridic.”
Brian K. Vaughan

„O poveste despre lupta oricărui adolescent, în momentul în care alege cum va arăta viitorul lui.”
Steven Gould

Romanul Fratele cel mic a primit numeroase alte distincţii:
•Amazon.com Top 10 Editor’s Picks
•Book Sense Children’s Pick
•CYBIL Award
•Booklist Editors’ Choice
•Kirkus Best Book of the Year
•School Library Journal Best Books of the Year
•VOYA’s Best Science Fiction, Fantasy, and Horror

Niciun comentariu: