joi, 22 septembrie 2011

NOUTATI!


Timp de 2500 de ani, cartile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa si a distra. Acest volum bogat ilustrat exploreaza una dintre cele mai versatile, folositoare si durabile tehnologii inventate vreodata.

Istoria cartilor descrie evolutia si influenta cartilor in lume, de la tablitele cuneiforme din sumer si dezvoltarea caracterelor mobile pana la revolutia informatica din timpurile moderne.

Printre ilustratiile alese cu grija pentru aceasta carte, veti vedea codexuri maiase, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de


O desfatare pentru iubitorii cartilor traditionale si totodata o sursa de inspiratie pentru cei fascinati de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat in conditii deosebite, celebreaza puterea si magia nemuritoare a cartilor.Gutenberg si Aldus Manutius, atlase din epoca marilor calatori si exploratori, abecedare si carti pentru copii, cartulii de 10 centi si volume manga, o serie de romane de la Don Quijote pana la Level 26, primul "roman-digi" din lume, si multe altele.




Scurtă istorie își propune să fie o istorie sintetică şi mai degrabă nonconformistă a literaturii române. Scrisă de un stilistician care s-a ocupat multă vreme de istoria literară înainte de a deveni el însuşi romancier, cartea de faţă reuneşte cele trei calificări ale autorului ei.

La capătul unui lung şir de istorii ale literaturii române, Mihai Zamfir s-a încumetat să recitească venerabilele texte, preocupat fiind de performanţa lor literară, care – în ochii lui – rămâne primordial una stilistică. Descoperirile sale se vor dovedi de multe ori surprinzătoare, iar cititorul poate afla cu această ocazie şi ce îi pot spune scriitorii români din secolul romantic unui romancier de la începutul secolului XXI.






Pe lângă numeroasele schimbări de ordin istoric, sociologic, psihologic, politic, filozofic şi artistic provocate de colapsul orizonturilor temporale şi preocuparea pentru instantaneu generată de mass-media, postmodernitatea a dat naştere unor noi modalităţi de percepere a spaţiului în literatură. În plus, noile cadre postmoderne epistemologice, fragmentarismul, efemerul, pluralitatea şi evaziunea care au invadat viaţa cotidiană, publicitatea devenită artă oficială, preferinţa pentru colaj, improvizaţie şi simulacru au afectat la rândul lor reprezentarea spaţiului ficţional.







Adevarata viata a lui Sebastian Knight este primul roman scris in limba engleza de catre Nabokov, in perioada pe care a petrecut-o, in saracie, la Paris. Naratorul, V., este prins in prima sa incercare literara, aceea de a scrie o biografie decenta si realista a fratelui sau vitreg, celebrul romancier Sebastian Knight. Pentru a reusi acest lucru, va reface traseul vietii acestuia, ii va intervieva colegii de la Cambridge, prietenii si fostele iubite. Totul pentru a combate biografia oficiala, eronata, scrisa de fostul secretar al lui Sebastian

Knight, Goodman. Finalul nu aduce cu el o lamurire a misterelor ce-l inconjurau pe Knight, ci-l va adinci pe V. din ce in ce mai mult in opera fratelui sau, pina la asimilare. Intrebarea care se pune este daca nu cumva V. e personajul unui roman scris de Sebastian Knight...









„Mascarada de la Cotroceni”, reuneşte editoriale semnate de Ion Cristoiu în Evenimentul Zilei şi Expres magazin în perioada octombrie 1991 – noiembrie 1992. Din carte se poate afla, printre alte multe "intamplari", cum a înfiinţat Ion Ilescu PDSR-ul, în 1992. Partidul a câştigat alegerile din acel an.





Niciun comentariu: