luni, 10 februarie 2014

Lansare de carte "Inimă, transplant, donare- abordare jurnalistică, de Ramona Băluţescu"

În organizarea Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, cu ocazia celei de a XXII-a ZI Mondială a Bolnavului, în Librăria Gutenberg din Oradea, str. Ep. Mihai Pavel nr.4, în ziua de joi, 13 Februarie, a.c., ora 17.00, are loc lansarea cărţii: „Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, Editura Emma, 2013 și vernisarea unei expoziții de fotografii din operații pe cord (Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara) și transplant hepatic (Institutul Clinic Fundeni). Volumul cuprinde articole din ultimii cinci ani, ale Ramonei Băluțescu, jurnalist timișorean care publică în Oradea Press și în Timișoara Express.
Cartea va fi prezentată de PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic, Ioan Moldovan, director al revistei „Familia”, Carmen Pantiș, coordonator de transplant, Gavril Buboi, protopop greco-catolic și Ramona Băluțescu, autor.
Prin acest eveniment se dorește a se reafirma rolul religiei în a sfătui familiile unei persoane aflate în moarte cerebrală, rolul informării și din surse jurnalistice în legătură cu donarea de sânge și de organe.
Chiar acum, doctorul stomatolog Nora Chifor, în campania pentru salvarea vieții căreia autoarea s-a implicat, penultimul articol din volum fiindu-i dedicat, are nevoie de un donator de celule stem, compatibil. Se poate pleca de la acest eveniment cu o carte dar și cu mai multe informații, care să ne ajute să luăm o decizie legată de donarea de organe dar și că putem noi înșine, oricând, deveni donatori de sânge și membri ai Registrului Donatorilor de Celule Stem.

Niciun comentariu: