luni, 26 octombrie 2009








De trei ani de zile, un grup de elevi şi studenţi orădeni se întâlnesc în fiecare sâmbătă să discute literatură şi, mai ales, să creeze. Când alţii de vârsta lor stau la televizor sau „pă net“, aceşti câţiva tineri, cunoscuţi deja sub denumirea Clubul de poezie Sala 07, sunt cu pixul în mână, aşezaţi în cerc, scriind un vers, tăindu-l, apoi altul şi tot aşa până iese ceva.



Căutând inspiraţia,deseori fac ieşiri în natură sau în locuri mai deosebite (cum ar fi dealul Ciuperca, podul liceului Gojdu sau altele) pentru a scrie despre ele. Premisa de la care au pornit este că orice în lumea asta poate fi privit printr-o poezie. Aşadar, de atunci şi în continuare se străduiesc să demonstreze această teorie.




Munca lor a dat roade de-a lungul timpului prin diverse premii la concursuri de poezie, apariţii în presă şi acceptul grupului de scriitori consacraţi ai oraşului în faţa cărora şi-au prezentat o parte din creaţii, impresionându-i.




Poetul Claudiu Komartin spune despre ei că „dovedesc o precocitate uimitoare – cu încredere şi emoţie“. Însă cea mai mare reuşită a lor abia acum urmează să iasă la iveală.Autorii cărţii sunt patru tineri, plini de entuziasm, un entuziasm tipic vârstei. Ei sunt: Andrei Pintea, Dumitru Vlad, Adrian Mălăieş-Popescu şi Alexandru Drăgan.Aşadar, cu această ocazie, sunteţi invitaţi la evenimentul care pricinuieşte această lansare. Astfel, cei patru tineri vă aduc în prim plan volumul de poezie “Jamais-vu sau la prima bere cu tata”.




Manifestarea a avut loc vineri, 25 septembrie, la Sala Mare a Primăriei Oradea, de la orele 17.






Volumul se gaseste la Libraria Gutenberg.


Va asteptam!







Niciun comentariu: