joi, 22 iulie 2010

Regi si regine din Europa- O istorie intunecata


Dincolo de stralucirea si maretia curtilor regale din Europa, de aparentele de onorabilitate pastrate cu sfintenie, se ascund povesti scandaloase, tragedii zguduitoare si enigme greu de elucidat. O istorie intunecata: Regi si regine din Europa da la o parte valul stralucitor pentru a dezvalui, uneori cu ironie, ceea ce s-a petrecut de fapt pe coridoarele, in dormitoarele si in temnitele palatelor regale din Europa, de la inceputul Evului Mediu pana in zilele noastre.

In aceasta carte de istorie mai putin obisnuita veti citi despre arderea pe rug a cavalerilor templieri, pedepsele aspre ale lui Vlad Tepes, baile de sange ale Elisabetei Báthory, aventurile amoroase ale regelui Ludovic al XV-lea, misterul omului cu masca de fier, aventura sentimentala a regelui Ludovic I, sinuciderea lui Rudolf, printul mostenitor al Austro-Ungariei, si despre viata tumultuoasa si moartea tragica a printesei Grace de Monaco.

Omorurile, nebunia, iubirea obsesiva si torturile oribile, dar si numeroasele casatorii consangvine pun intr-o lumina noua dinastiile si imperiile, cu exemple din Spania, Belgia, Romania, Suedia, Olanda, Austro-Ungaria, Germania si Franta. Ilustrata cu picturi si gravuri de epoca, dar si cu fotografii moderne, cartea ofera cititorilor un portret fascinant si inedit al monarhiilor europene.

Niciun comentariu: