luni, 2 iunie 2014

Noutăţi Editura Corint

Format: 13x20 cm
Autor: TIM TZOULIADIS  
Traducere: Sorin Şerb
ISBN: 978-606-8623-04-7
Editura: CORINT
Aparitie: Aprilie 2014
Numar pagini: 640
Preț: 39.90 RON 
 
O cronică despre vieţile unor oameni uitaţi până acum chiar şi de istorie.
În 1934, a fost făcută o fotografie a unei echipe de baseball. Până aici, nimic neobişnuit. Numai că tinerii americani care zâmbeau obiectivului purtau tricouri pe care numele echipei lor era scris cu caractere... chirilice. Asta pentru că toţi îşi părăsiseră ţara şi familiile, dar şi greutăţile cu care acestea se confruntau în timpul Marii Crize Economice în căutarea unei vieţi mai bune în Rusia stalinistă.
Din nefericire, fiecare dintre ei avea să descopere toate ororile sistemului concentraţionar stalinist din perioada Marii Terori: într-un interval de numai patru ani, cei mai mulţi dintre aceşti entuziaşti jucători de baseball aveau să fie arestaţi. Unii dintre ei aveau să fie ucişi, alţii, trimişi în lagăre de muncă forţată. Până acum nu a fost niciodată spusă povestea vieţilor distruse ale acestor oameni abandonaţi nu doar de ţara de adopţie, ci şi de cea natală, care vremcar n-a vrut să recuoască tragedia lor.
„O carte importantă, plină de forţă… Tzouliadis împleteşte cu măiestrie informaţiile despre deciziile politice luate la nivel înalt cu chinurile pe care acestea le provoacă uneori celor nevinovaţi, adăugând detalii cutremurătoare unei pagini de istorie aproape uitate.” - George Walden, Observer

 Format: 13x20 cm
Autor: JOHN FREELY  
Traducere: Claudia Roxana Olteanu
ISBN: 978-973-128-525-2
Editura: CORINT
Aparitie: 2014
Numar pagini: 416
Preț: 34.90 RON

O biografie de referinţă a lui Mehmed Cuceritorul, în care autorul aduce cu însufleţire la viaţă lumea în care a trăit sultanul otoman. John Freely pune în lumină  personalitatea bărbatului ascuns sub masca mitului, a legendelor, o figură care a dominat atât Apusul, cât şi Răsăritul vremii sale. O naraţiune care, sprijinită pe un impresionant aparat ştiinţific, se construieşte din volute elegante, asemenea unei poveşti din O mie şi una de nopţi.
„Când mi se cere să recomand o carte despre Turcia, spun doar atât: «Orice de John Freely». Această lucrare este un exemplu minunat al talentului lui Freely de a exprima măreţia istoriei povestindu-ne despre personalităţile remarcabile care au creat-o. Mehmed al II-lea, care a cucerit Constantinopolul la numai 21 de ani şi a început apoi să schimbe faţa lumii, nu pare să fi fost niciodată redat mai viu decât în aceste pagini.” STEPHEN KINZER, NEW YORK TIMES
 „Pentru a onora cum se cuvine un personaj atât de pitoresc şi complex ca Mehmed al II-lea, ar trebui combinat talentul unui povestitor desăvârşit cu o cunoaştere profundă a istoriei otomane şi a Istanbulului (Constantinopolului), oraşul pe care Mehmed l-a cucerit, pentru ca apoi să-şi petreacă restul vieţii reconstruindu-l şi remodelându-l. Cititorii acestei cărţi sunt norocoşi că John Freely posedă ambele calităţi.” PROF. UNIV. HEATH W. LOWRY, PRINCETON UNIVERSITY
 
Format: 13x20 cm
Autor: HENRI TROYAT  
Traducere: Brînduşa Prelipceanu
ISBN: 978-606-8623-11-5
Editura: CORINT
Aparitie: 2014
Numar pagini: 416
Preț: 34.90 RON

O forţă a naturii umane, Petru I, pe care Ecaterina cea Mare îl considera precursorul şi maestrul ei, s-a abătut asupra propriei ţări ca o tornadă.
Cu o energie şi o ferocitate incredibile, el a schimbat faţa Rusiei, bulversându-şi compatrioţii. A răsturnat tradiţii, a tăiat bărbi şi… capete, a impus veşminte şi idei în manieră europeană, a învăţat el însuşi tot felul de meşteşuguri, mânuind compasul şi securea. A luptat necontenit împotriva Turciei, Suediei, repurtând victorii răsunătoare.
A sacrificat mii de supuşi ca să construiască Sankt Petersburg, a pus zăgaz dominaţiei Bisericii, înlesnind o modernizare bine-venită a moravurilor şi credinţei.
În Petru cel Mare e un amestec de geniu şi nebunie, de bufonerie şi orgoliu, ceea ce face din el un personaj fascinant, care se înalţă în toată măreţia lui pe fundalul barbar şi misterios al vechii Rusii.
„Monografia Petru cel Mare a istoricului francez Henri Troyat îmbină armonios înfăţişarea biografiei zbuciumate a fondatorului Rusiei moderne cu expunerea marilor sale acţiuni de politică internă şi externă, care şi-au pus pecetea asupra direcţiilor majore ale evoluţiei ţării sale în afirmarea ca putere continentală şi mondială.” – ŞERBAN PAPACOSTEA
 
 Format: 13x20 cm
Autor: Stanislav Belkovski  
Traducere: Antoaneta Olteanu
ISBN: 978-606-8623-04-7
Editura: CORINT
Aparitie: 2014
Numar pagini: 384
Preț: 29.90 RON

O carte absolut incendiară şi incomodă pentru Kremlin, interzisă în Rusia
 Informaţiile dezvăluite sunt de natură să arunce în aer miturile şi prejudecăţile despre unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Celebrul analist politic Stanislav Belkovski îi conturează liderului rus un portret deloc măgulitor, scandalos pe alocuri, dar, mai presus de orice, veridic. Distrugând toate clişeele, el îl prezintă pe ţarul actual ca pe un om frământat de mari probleme, care a avansat în carieră fiindcă a ştiut întotdeauna să le fie loial stăpânilor săi. Pentru Belkovski, Putin e un om lipsit de orice interes faţă de ideologii şi chiar faţă de politică şi e mânat doar de dorinţa de a face bani pentru el şi apropiaţii săi, pe care politologul nu se sfieşte să îi numească nişte cleptocraţi.
„Cartea dezvăluie nu neapărat tot adevărul despre Putin, cât, mai degrabă, despre sistemul creat de acesta, în care informaţiile şi dezinformările se contopesc pe nesimţite, până când graniţele dintre adevăr şi minciună se şterg cu totul. Belkovski e un demn reprezentant al poporului său profund suspicios, în mijlocul căruia abundă teoriile conspiraţiei şi pentru care orice e posibil, oricât de nebunesc ar părea. Cartea lui se construieşte ca un demers detectivistic, în care povestea eroului principal se ţese treptat, din îmbinarea celor mai diverse piese de puzzle, de la zvonurile cele mai incredibile (sau de la absenţa lor), la decodarea faptelor puternicilor zilei şi de la analizele freudiene la cântărirea unor coincidenţe atât de bizare, încât nu pot fi decât etapele unor planuri machiavelice.”– The Huffington Post

Format: 13x20 cm
Autor: ALESSANDRO BAUSSMERTH  
ISBN: 978-606-8623-08-5
Editura: CORINT
Aparitie: 2014
Numar pagini: 320
Preț: 19.90 RON

O Europă sfâşiată de lupta dintre Biserică şi puterea laică.
Un Papă care a marcat creştinismul occidental pentru două decenii contra unui împărat reformator, care a încurajat ascensiunea burgheziei.
O Italie sfâşiată de conflictele dintre oraşe, de lupta dintre ghibelini şi guelfi.
În acest spaţiu mistuit de războaie şi pustiit de molime, se dezvăluie misterioşii cavaleri ai timpului. Prin moştenirea ce o poartă, prin tainele numai de ei ştiute, rămân printre noi şi astăzi, încercând să salveze omenirea.
Anul 2014 celebrează jubileul de 700 de ani al încoronării lui Ludovic al lV-lea. Culorile blazonului său dăinuie şi acum în însemnele Bavariei.

Niciun comentariu: