miercuri, 29 aprilie 2015

O poveste haioasă

O poveste haioasă

Ned Vizzini
 
„Este minunată: amuzantă, incisivă, dezarmantă.“ New York Magazine
- Publicată în noiembrie 2014
- Traducere din limba engleză de Iulia Micu
- hardcover

Craig Gilner are 15 ani şi ambiţia l-a aşezat pe drumul visat. Are tot ce-şi poate dori un tânăr de vârsta lui – o familie iubitoare şi un loc la unul dintre cele mai prestigioase licee din Manhattan –, dar fericirea întârzie să apară. 
Odată prins în caruselul competiţiei şi al temelor pentru şcoală, viaţa devine pentru Craig un coșmar: se confruntă zi de zi cu tulburări de alimentaţie şi de somn, consumă marijuana, îşi accentuează starea de nefericire visând la iubita celui mai bun prieten al său şi se plimbă de la psiholog la psiholog sperând la marea Schimbare, care să-i facă viaţa suportabilă. 
Dar schimbarea nu apare până când, în toiul unei crize, Craig ajunge să-i cunoască pe pacienţii de la secţia de psihiatrie a unui spital din Manhattan. De la aceştia tânărul învaţă cum să-şi înfrunte temerile şi să privească viaţa cu mai multă îngăduinţă.
Inspirată din experienţa personală a lui Ned Vizzini, O poveste haioasă ne învaţă să zâmbim în faţa necazurilor şi ne arată că, uneori, fericirea se ivește din cele mai neașteptate situații. 
„Revelatoare şi pe deplin autentică... O carte care trebuie citită.“
The New York Times Book Review

Un comentariu:

Diana spunea...

Chiar ca haioasa,felicitari.