miercuri, 4 februarie 2009

Scrib cugetand....


La Editura Primus, din Oradea, a apărut volumul de poeme, intitulat "Scrib cugetând", care poartă semnătura omului de cultură Lucian Munteanu. Cartea a fost lansată, oficial, de ziua de naştere a autorului, 4 noiembrie, în cadrul Cenaclului literar "Barbu Ştefănescu Delavrancea", de pe lângă Baroul Bihor.

"Acest volum reuneşte 77 de poezii, scrise între anii 1955 şi 2008, axate pe două plaje, cea a problemelor existenţiale, respectiv poezia de dragoste", explică autorul. El a precizat că unele poeme sunt dedicate poeţilor încă în viaţă, iar altele, celor dispăruţi. "Una dintre cele mai reuşite este în amintirea regretatului Viorel Horj, iar alta, dedicată lui Radu Gyr, un poet pe care l-am cunoscut doar prin prisma operei sale. Poezia se numeşte În vizită la Radu Gyr, şi a fost scrisă în martie 2005, la exact a 100 aniversare a poetului", a adăugat interlocutorul nostru. Lucian Munteanu se poate mândri cu faptul că această poezie a apărut pe prima pagină a revistei "Târgoviştea", o revistă pentru românii de pretutindeni, unde se găseşte chiar Radu Gyr, cu poezia "Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!". Mai trebuie spus că, de-a lungul timpului, Lucian Munteanu a mai publicat în revistele "Familia" şi "Convorbiri literare", dar şi în toată presa locală.

Cei care vor dori să-i cumpere volumul, "Scrib cugetând", o vor putea face la librarie, preţul unui exemplar fiind de 15 lei.

Niciun comentariu: