luni, 27 aprilie 2009

Editura Polirom – oferta saptaminii
27 aprilie - 4 mai 2009



1. Mihai Gainusa
Povestiri mortale

Colectie: Hors collection
Domeniu: Literatura romana
Pret: 22.95 lei

Mihai Gainusa prezinta emisiunea „Cronica Circotasilor”, alaturi de Serban Huidu.

Carte recomandata de Prima TV si Kiss FM!

Povestirile lui Mihai Gainusa contureaza un prozator care si-a gasit mijloace proprii de exprimare literara si pentru care ludicul, ironia si umorul de buna calitate constituie ingrediente absolut necesare. Desi tonul jucaus al corealizatorului „Cronicii Circotasilor” nu se dilueaza de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasa, iar autorul e atent si la efecte stilistice care sa o accentueze. Dincolo de toate insa, fiecare povestire cuprinsa in volum are o morala care se aplica nu doar spatiului romanesc, ca in cartile anterioare, ci este universal valabila. In Povestiri mortale, Mihai Gainusa nu propune o comedie sociala, ci se axeaza pe comedia umana in general, vazuta din perspectiva unui „circotas” cu privire si talent de prozator.

Mihai Gainusa (n. 6 noiembrie 1970, Sibiu), absolvent al scolii Superioare de Jurnalism si bursier media la Strasbourg si Paris, este cunoscut atit prin show-ul de divertisment „Cronica Circotasilor” de la Prima TV, cit si prin contributiile radiofonice de la Radio 21 si apoi Kiss FM, toate realizate impreuna cu Serban Huidu. In ultimii ani, dincolo de activitatea sa media, Mihai Gainusa s-a remarcat si ca autor de beletristica, prin volumele de proza scurta Trialoguri circotase si Cotcodaceli, dar si prin romanul Fara cap si fara coada, care s-a bucurat de un mare succes de public.


2.
Heinrich Böll
Onoarea pierduta a Katharinei Blum
Traducere din limba germana de Mariana Sora

Colectie: Biblioteca Polirom. Proza XX
Domeniu: Literatura germana/ Literatura universala
Pret: 21.95 lei

Roman ecranizat in regia lui Volker Schlöndorff si Margarethe von Trotta.

Heinrich Böll este al doilea scriitor german, dupa Thomas Mann, distins cu Premiul Nobel pentru Literatura (1972).

Imaginea publica a oricarui om consta nu atit in numele, cit in renumele fiecaruia, iar privilegiile, excluderile si oprobriile sociale sint de multe ori oglindiri limpezi ale felului in care ne vad ceilalti. Microromanul lui Heinrich Böll vorbeste despre cit de fragila si vulnerabila este imaginea oricaruia dintre noi in confruntarea cu monstruoasa putere de manipulare a presei, despre importanta principiilor si a demnitatii intr-o lume impura si corupta, dar si despre pretul enorm pe care trebuie sa-l platim uneori pentru a ne rascumpara „onoarea pierduta”. Scrisa intr-un stil ce deconcerteaza prin limpezimea argumentelor si directetea mesajului, Onoarea pierduta a Katharinei Blum sau cum se isca si unde poate duce violenta (1974) este, inainte de toate, o carte despre agresarea intimitatii si naruirea valorilor personale, o carte care, in ciuda faptului ca a fost publicata cu mai mult de trei decenii in urma, se dovedeste uluitor de actuala.

Heinrich Theodor Böll (1917-1985) este cel de-al doilea scriitor german, dupa Thomas Mann, distins cu Premiul Nobel pentru Literatura (1972). Membru al Grupului 47 si profund implicat in viata publica din Germania postbelica, Böll si-a asumat, alaturi de Günter Grass, rolul de constiinta a generatiei sale. Cartile lui, traduse in peste treizeci de limbi, vorbesc despre vina tragica a poporului german, ranile inca nevindecate si necesitatea de a privi in fata un trecut intunecat si dureros. Dintre scrierile sale, amintim: Fotografie de grup cu doamna (in pregatire la Editura Polirom), Casa vaduvelor, Destinul unei cesti fara toarta, Unde ai fost, Adame?. In colectia „Biblioteca Polirom” au mai aparut Opiniile unui clovn (2007) si Partida de biliard de la ora noua si jumatate (2008).


3.
Will Self
Maretele maimute
Traducere din limba engleza si note de Ciprian siulea
Editie cartonata


Colectie: Biblioteca Polirom. Proza XXI
Domeniu: Literatura engleza/Literatura universala
Pret: 34.95 lei

Cititi interviurile cu Will Self din Esquire, Tabu, Dilemateca si Cotidianul

Will Self este autorul romanului Cucul si pupaza (Polirom, 2007).

Dupa o noapte absolut obisnuita, adica stropita din belsug cu whisky si condimentata cu droguri, pictorul Simon Dykes descopera ca lumea s-a schimbat radical. Prietena lui, Sarah, s-a transformat intr-un cimpanzeu. si, spre surprinderea lui Simon, acelasi lucru s-a intimplat si cu restul omenirii. Simon, traind cu impresia ca este „om”, e internat de urgenta intr-un azil de nebuni, unde ajunge in atentia plina de interes profesional a lui Zack Busner, un cimpanzeu alfa cu doctorat in psihologie si o cariera medicala si mediatica infloritoare. De succesul pe care il va repurta tratind acest caz cu totul deosebit depinde daca Zack Busner va deveni cu adevarat una dintre maretele maimute...

Will Self a debutat in 1991 cu volumul de povestiri The Quantity Theory of Insanity (distins in anul urmator cu Geoffrey Faber Award), caruia i-au urmat, intr-o succesiune rapida, romane, povestiri si nuvele caracterizate printr-o imaginatie debordanta, o inventivitate lexicala remarcabila si o ironie incisiva, a caror trasatura comuna este, asa cum o descrie autorul insusi, preocuparea pentru „oroarea ascunsa in sinul cotidianului”. Dintre acestea, amintim: Cock and Bull (Cucul si pupaza, 1992; Polirom, 2007), My Idea of Fun (1993; in pregatire la Editura Polirom), Grey Area (1994), The Sweet Smell of Psychosis (1996), Great Apes (Maretele maimute, 1997), Tough, Tough Toys for Tough, Tough Boys (1998), How the Dead Live (2000, nominalizat la Whitbread Novel of the Year Award), Dorian: an Imitation (2002), Dr Mukti and Other Tales of Woe (2004), The Book of Dave (Cartea lui Dave, 2006, in pregatire la Editura Polirom). Colaborator regulat al unor importante ziare britanice, printre care se numara Evening Standard, The Independent, The Observer si New Statesman, Will Self a mai publicat trei colectii de eseuri si articole: Junk Mail (1995), Sore Sites (2000) si Feeding Frenzy (2001).


4.
Ioan Lacusta
Replace all (Colcaiala)
Postfata de Bogdan-Alexandru Stanescu

Colectie: Fiction Ltd
Domeniu: Literatura romana
Pret: 32.95 lei

Ioan Lacusta este autorul romanului Luminare (Coborirea in text) – Premiul Radio Romania Cultural pe 2007!

Romanul Luminare (Coborirea in text) a mai fost nominalizat la: Premiul USR pe anul 2007 (Proză), Premiul „Cartea anului 2007” al revistei România literară, Premiul revistei Observator cultural pe anul 2007 (Proză/Memorialistică)!

Ultimul roman al regretatului prozator prezinta intr-un stil picaresc total diferit de cel al precedentului volum activitatea unui maior de Securitate responsabil de monitorizarea Preafericitului Valerian, care in 1989 ajunge sa organizeze Revolutia la nivel judetean, impreuna cu doua vrajitoare. Ioan Lacusta face o radiografie plina de umor si ironie a societatii romanesti de dupa 1989, unde personajele care se aflau in virful ierarhiei inainte de Revolutie isi pastreaza obiceiurile si functiile.

Ioan Lacusta (1948-2008). Volume de proza: Desant ’83 (volum colectiv, Cartea Romaneasca, 1983), Cu ochi blinzi (Cartea Romaneasca, 1985; Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul Special al revistei Luceafarul), Liniste. Povestiri din viata mea (Cartea Romaneasca, 1989), Calendarul de nisip (Editura Militara, 1989; Premiul „Ion Creanga“ al Academiei Romane), In soapta (Cartea Romaneasca, 2001), Fara Caragiale (Albatros, 2001), Dupa vinzare (Curtea Veche, 2005; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti). Alte volume: Cartea luminarii (versuri, Rafet, 2001), 1919-1937. Zece alegeri parlamentare. Cine a cistigat? (PRO, 1998), 1944-1947. 41 de luni care au schimbat Romania (Viitorul Romanesc, 1999; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti), 1948-1952, Republica Populara si ROMaNIA (Curtea Veche, 2005), Memorie sau memorialisti. 1859-1918, de la o Unire la alta (Albatros, 2005), Timpul iluziilor. Memorialisti. 1919-1939 (Curtea Veche, 2006), Cenzura vegheaza (Curtea Veche, 2007).



5.
Christopher Kendris, Theodore Kendris
501 verbe spaniole
Traducere de Elena Danila si Andrei Danila
Volumul contine CD


Colectie: Limbi straine
Domeniu: Limbi straine
Pret: 69.95 lei

O metoda simpla si dinamica de invatare a verbelor limbii spaniole!

Cartea va ajuta sa invatati verbele limbii spaniole prin metoda Barron, foarte simpla si dinamica. Verbele spaniole fundamentale sint prezentate cu conjugarile lor complete, dar si in expresii larg utilizate in vorbirea de zi cu zi. Pe CD figureaza teste ce permit verificarea si consolidarea cunostintelor dobindite. Toate exercitiile sint interactive: este de ajuns sa alegeti o varianta de raspuns dintre cele propuse, si veti afla imediat daca solutia voastra este cea corecta; iar in cazul in care nu stiti sa rezolvati un exercitiu, puteti selecta optiunea „Help”, care va ofera toate explicatiile necesare pentru a da raspunsul corect.

In carte gasiti: • 501 verbe fundamentale ale limbii spaniole, ordonate alfabetic, conjugate la toate modurile si timpurile• Expresii si propozitii cu cele 501 verbe• 55 de verbe esentiale ale limbii spaniole, expresii si propozitii cu aceste verbe• Peste 2.000 de verbe care se conjuga dupa modelul celor 501• Verbele ser si estar si utilizarea lor • Un index al verbelor • Un compendiu de gramaticaPe CD gasiti:• Exercitii de completare a propozitiilor cu formele verbale corecte• Puzzle-uri•
Exercitii de completare a formelor verbale corespunzatoare celor din limba romana• Raspunsurile la exercitii

Christopher Kendris a fost interpret si translator specializat in franceza pentru Departamentul de Stat al Statelor Unite din cadrul Ambasadei Americane de la Paris. Este absolvent al Columbia University si doctor al Northwestern University, Evanston. A absolvit, de asemenea, Université de Paris (Sorbonne), Faculté de Lettres, Ecole Supérieure de Préparation et de Perfectionnement des Professeurs de Français à l’Etranger si Institut de Phonétique, Paris. A predat franceza la mai multe colegii si universitati din Statele Unite. A fost seful Catedrei de Limbi straine la Farmingdale High School, New York, unde a predat si franceza si spaniola – toate nivelurile – si a pregatit studenti pentru examenele de admitere si concursurile de limbi straine. Este autorul a peste 20 de carti si manuale de invatare a limbilor spaniola si franceza.

Theodore Kendris este doctor in literatura franceza al Université Laval, Québec. De asemenea, a predat in cadrul Departamentului de Engleza si limbi straine la University of St. Francis, Joliet, si la Hazleton Campus de la Penn State University. Este coautorul cartii Spanish Fundamentals (1992).


6. Bert van Luyn, Salman Akhtar, W. John Livesley (coordonatori)
Tulburarile severe de personalitate
Probleme curente in practica clinica


Colectie: Psihologie clinica si psihoterapie
Domeniu: Psihoterapie, psihopatologie, psihologie clinica/Medicina
Pret: 34.95 lei

O lucrare de referinta, cu informatii utile pentru psihoterapeuti, psihiatri si studentii de la psihologie si medicina care vor sa se specializeze in domeniu.

Sinteza a celor mai recente cunostinte din domeniu, volumul analizeaza aspectele biologice, psihanalitice si cognitiv-comportamentale ale tulburarilor severe de personalitate si ofera un ghid de bune practici bazat pe studii cu privire la eficacitatea tratamentelor existente in prezent. Pornind de la aspecte cotidiene din practica clinica, sint discutate probleme referitoare la gravitatea tulburarilor de personalitate, posibilitatea tratarii lor si gama optiunilor adecvate de tratament, precum si caracteristicile interventiilor eficiente, predictia timpurie, contratransferul, disfunctionalitatile aliantei terapeutice, crizele suicidare si strategiile ce trebuie aplicate in cazul pacientilor periculosi sau refractari.

Din cuprins: Tratabilitatea tulburarilor severe de personalitate • Tratamentul adecvat • Contratransferul • Tulburarile de personalitate din perspectiva psihiatriei copilului si adolescentului • Gestionarea crizelor suicidare la pacientii cu tulburari severe de personalitate • Tulburarea de personalitate borderline, spitalizarea pe timp de zi si mentalizarea • Farmacoterapia tulburarilor severe de personalitate • Elemente comune ale tratamentelor eficiente

Bert van Luyn este psiholog clinician si seful serviciului ambulator in cadrul centrului psihiatric Symphora Groep din Olanda.

Salman Akhtar este profesor de psihiatrie la Jefferson Medical College, analist indrumator si consultant la Psychoanalitic Center din Philadelphia, SUA.

W. John Livesley este profesor emerit in cadrul Departamentului de Psihiatrie, University of British Columbia, Canada.







Editura Cartea Romaneasca – oferta saptaminii
27 aprilie - 4 mai 2009



1. Constantin Toiu
Memorii intirziate

Colectie: Jurnale si memorii
Domeniu: Jurnal, memorii, corespondenta
Pret: 32.95 lei

Al patrulea volum din seria de Memorii din cind in cind il reprezinta din nou pe Constantin Toiu memorialistul. Portrete, intimplari spectaculoase, minimonografii urbane, comentarii – adesea sarcastice – despre evenimente petrecute in ultimii ani, intoarceri bruste in anii ’60-’70, in toate se recunoaste mina sigura a prozatorului, dar si intelepciunea senectutii. Constantin Toiu a implinit 85 de ani si are inca multe de spus in stilul inconfundabil care l-a consacrat.

Constantin Toiu s-a nascut la 19 iulie 1923 in Urziceni. Este licentiat Magna Cum Laudae al Facultatii de Litere si Filosofie, Universitatea Bucuresti. Debuteaza in anul 1965 cu Moartea in padure, roman. Urmeaza: Duminica mutilor (1967), Destinul cuvintelor (1971), Pretexte (1972), Alte pretexte (1974), Galeria cu vita salbatica (1976), roman tiparit in cinci editii la rand, tradus in limbile: franceza, engleza, germana, maghiara, polona. Dupa succesul repurtat cu volumul Galeria cu vita salbatica, publica romanele Insotitorul, Obligado, Caderea in lume, Barbarius si volumele de eseuri Prepeleac, Caftane si cafteli, Morsus Diaboli, Ravase din Kamciatka. Din anul 2003 incepe sa publice la Editura Cartea Romaneasca volumele de memorii, Memorii din cand in cand. A primit numeroase premii literare: Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul Academiei Romane, Premiul National de literatura al Uniunii Scriitorilor din Romania in anul 2002 si multe alte distinctii pentru intreaga sa opera literara. In anul 2005 a fost nominalizat pentru prestigiosul Premiu Prometheus, Sectiunea Opera Omnia. In anul 2006, apare, la Editura Cartea Romaneasca, romanul Istorisirile signorei Sisi.


2. Dragos Voicu
Coada

Colectie: Proza
Domeniu: Literatura romana
Pret: 19.95 lei

Premiul pentru Proza la Concursul de Debut al Editurii Cartea Romaneasca, 2008!

Viata la coada. O coada la tacimuri de pui. O coada fabuloasa, care infasoara orasul de mai multe ori si va dura 12 luni, timp in care Ionut, un vajnic pionier, ii va cunoaste pe cei care ii vor fi vecini intregul an, citeva personaje pitoresti care discuta despre copii, matematica, tuica fiarta, fericire, cirnati, dragoste, bomboane de pom, moarte, muraturi, examene de admitere. O coada care sfideaza orele, zilele, saptaminile, anotimpurile si totusi... aici oamenii isi povestesc viata, isi sarbatoresc zilele de nastere, se indragostesc, se casatoresc si, pur si simplu, mor. O scriitura limpede, neresentimentara – sintem in „Epoca de Aur” –, trista, dar plina de umor. Un roman a carui forta magica te face sa izbucnesti in hohote de ris sau de plins si te lasa naucit pe muchia dintre cele doua stari. Nu este un roman despre nostalgia altor vremuri, este o carte „amintitoare”, care tatoneaza realitati fragile, aproape la limita cu fantasticul – Coada ca realitate suprema, unic motiv si ocazie de a interrelationa, iar pentru unele personaje chiar unicul tel in viata, ridica miza mai sus decit surprinderea unor bucati de viata din perioada comunista. Mi-as dori cit mai multi cititori: de la cei care au trait inainte de revolutie la cei care s-au nascut dupa, de la fostii copii din generatiile cu cheie la git la parintii si bunicii lor, de la cei care stiu si vor sa-si aminteasca la cei care nu stiu, dar vor sa afle.

Mai multe detalii pe blogul cartii: http://romanulcoada.wordpress.com.

Dragos Voicu s-a nascut la 9 iunie 1975, in Bucuresti. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare, Bucuresti, si al masterului „Managementul proiectelor”, SNSPA. In prezent lucreaza in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in domeniul managementului proiectelor. A tradus in limba engleza volumul Sistemul integrat pentru securitatea frontierei – The Integrated System for the border security, autor Dumitru I. Popescu (Editura Univers stiintific, Bucuresti, 2006). A publicat articole de specialitate in bilunarul Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania, Univers Ingineresc. In 2008 a cistigat locul I la Concursul de povesti cu tema „De ce iubim Bucurestiul?”.




Pentru a consulta TOPUL VINZARILOR, click aici:
http://www.polirom.ro/top10.cgi#fiction
Pentru informatii a consulta OFERTA LA 1 EURO a editurii, click aici:
http://www.polirom.ro/euro.html
Pentru informatii despre toate cartile Editurii Polirom, consultati:
http://www.polirom.ro

Niciun comentariu: