luni, 6 aprilie 2009


• Ma dau in vint dupa cumparaturi – a cincea ecranizare de succes, marca Hollywood, din cadrul colectiei CHIC de la Polirom (dupa Jurnalul lui Bridget Jones / Bridget Jones: La limita ratiunii / Diavolul se imbraca de la Prada / Jurnalul unei dadace) • CHIC – prima colectie din Romania dedicata genului chick-lit, ajunsa acum la cel de-al 45-lea titlu • Sophie Kinsella, „maestra de necontestat a genului chick-lit” (The New York Post), este o scriitoare tradusa in peste 30 de limbi, ale carei carti s-au vindut in Romania in peste 100.000 de mii de exemplare
De astazi, incepe sa ruleze in cinematografele din Romania comedia romantica Ma dau in vint dupa cumparaturi, ecranizarea seriei de romane La cumparaturi a lui Sophie Kinsella.Ma dau in vint dupa cumparaturi, Goana dupa cumparaturi la New York, La cumparaturi in rochie de mireasa, La cumparaturi cu sora mea si La cumparaturi cu bebe sint cele cinci romane ale seriei, ce o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, o shopaholica inraita.
Seria La cumparaturi a cunoscut un succes imens, romanele fiind traduse in peste treizeci de limbi, fapt care i-a asigurat scriitoarei un numar mare de cititori pasionati si devotati. Fiecare carte a ajuns pe lista de bestseller-uri din SUA si Marea Britanie: la un moment dat, trei dintre cartile lui Kinsella se aflau in lista Top Ten publicata de The Washington Post. Succesul seriei a atras atentia producatorului Jerry Bruckheimer. Filmul ii are in rolurile principale pe Isla Fisher – partenera de viata a lui Sacha Baron Cohen, eroul din Borat – si Hugh Dancy, cunoscut din filme precum Jane Austen Book Club, Elisabeta I sau David Copperfiend. Regia ii apartine lui P.J. Hogan, cel care a facut si Peter Pan, My Best Friend’s Wedding sau Muriel’s Wedding, iar de costume se ocupa Patricia Field, creatoarea vestimentatiei din Sex in the City.Pentru versiunea cinematografica a cartilor, atit decorul, cit si nationalitatea Rebeccai au emigrat spre vest, in America. „In mintea mea si in carti, desigur, ea va ramane pentru totdeauna englezoaica. Dar am cunoscut o multime de Becky Bloomwood in toata lumea si de toate nationalitatile. Ceea ce conteaza pentru mine cel mai mult este faptul ca, in film, avem inima, nebuniile si umorul ei. Multe dintre scenele mele preferate apar in film si a fost extraordinar sa urmaresc cum au fost filmate.
Povestea lui Becky este o adevarata parabola a vremurilor noastre, caci ea incearca sa isi reduca cheltuielile, sa lase deoparte cartile de credit si sa isi schimbe viata”, a declarat Sophie Kinsella.
Pentru a viziona lista completa a titlurilor traduse in colectia CHIC, click: http://www.polirom.ro/catalog/colectii/chic/pagina_01_dataintroducerii_DESC.html.
In pregatire in colectia CHIC:
• Jane Green, A doua sansa
• Jennifer Weiner, Buna la pat
• Beth Harbison, Secretele unei dependente de pantofi
Pentru a viziona lista completa a titlurilor traduse in colectia CHIC, click pe http://www.polirom.ro/catalog/colectii/chic/pagina_01_dataintroducerii_DESC.html.

Niciun comentariu: