luni, 6 aprilie 2009

Un nou roman semnat de autoarea bestsellerului Diavolul se imbraca de la Prada

• Pe urmele lui Harry Winston de Lauren Weisberger (un roman aflat, de asemenea, in curs de ecranizare de catre Universal Pictures) este cea mai noua aparitie din CHIC, prima colectie din Romania dedicata genului chick-lit, ajunsa acum la cel de-al 45-lea titlu • Prima carte a lui Lauren Weisberger, Diavolul se imbraca de la Prada – un roman tradus in aproape treizeci de limbi, a carui ecranizare i-a adus actritei Meryl Streep un Glob de Aur – s-a vindut in Romania in peste 30.000 de exemplare

Cel de-al treilea roman al lui Lauren Weisberger, autoarea bestsellerului international Diavolul se imbraca de la Prada, a aparut saptamina aceasta in traducere la Editura Polirom. Cartea este publicata in Romania la numai un an de la lansarea in Statele Unite ale Americii, la prestigioasa editura Harper Collins, si la foarte scurt timp dupa ce Universal Pictures a achizitionat drepturile de ecranizare (cea desemnata sa se ocupe de scenariu fiind Gina Wendkos, cunoscuta iubitorilor filmului datorita unor productii precum Coyote Ugly sau Can't Hurry Love).Acesta este cel de-al treilea titlu semnat de Lauren Weisberger (dupa Diavolul se imbraca de la Prada si Vreau sa fiu V.I.P) care apare in CHIC, prima colectie din Romania dedicata genului chick-lit, ajunsa acum la cel de-al 45-lea volum publicat. Pe urmele lui Harry Winston (traducere din limba engleza de Luminita Gavrila) este povestea a trei tinere prietene, Emmy, Leigh si Adriana. Emmy era cit pe ce sa primeasca inelul de logodna, dar a fost parasita de iubitul ei pentru o mai tinara instructoare de sport. Leigh e pe cale sa devina senior editor si sa se marite cu barbatul ideal. Insa cind il intilneste pe Jesse Chapman, un enfant terrible al lumii literare, Leigh incepe sa observe fisurile din viata ei, pe care o credea perfecta. Adriana e fiica superba a unui renumit fotomodel, care nu ezita sa-si foloseasca farmecele si trucurile feminine made only in Brazil pentru a seduce orice barbat ii atrage atentia. Dar in curind va implini treizeci de ani si, vorba mamei, nu poate sa amine alegerea la nesfirsit. Intr-o seara, Emmy si Adriana fac un pact: intr-un an de zile, fiecare isi va schimba radical stilul de viata. Leigh le priveste de pe margine, fara sa promita nimic, dar curind va descoperi ca si ea ar avea cite ceva de schimbat… Trei tinere extrem de diferite, trei povesti cu iubiri pierdute si lectii invatate. Vor gasi ele oare, la capatul acestor aventuri, inelul cu diamant pe care il viseaza?
„O carte amuzanta, cu un ritm frenetic si atit de inteligenta incit pina si mintile cele mai neastimparate isi vor mentine interesul pina la ultima pagina.” (The Baltimore Sun)

„Un roman destept, indraznet si de un umor feroce.” (Publishers Weekly)

Lauren Weisberger s-a nascut in 1977 in Scranton, Pennsylvania. A absolvit cursurile prestigioasei Cornell University si, dupa o perioada de calatorii in Asia si Europa, s-a stabilit in Manhattan, angajindu-se ca asistent editorial la faimoasa revista Vogue. In mai putin de un an renunta la aceasta slujba, incepe sa lucreze pentru revista americana Departures si, in acelasi timp, urmeaza cursuri de Creative Writing, apucindu-se serios de scris, printre altele despre experientele din perioada petrecuta la Vogue, dezvoltind o viziune critica si plina de umor asupra materialismului si obsesiilor din lumea modei. Rezultatul este romanul ei de debut din 2003, Diavolul se imbraca de la Prada (Polirom, 2004, 2006), care a avut un impact formidabil, a ramas timp de sase luni pe lista bestsellerurilor din The New York Times, a fost tradus in peste treizeci de tari si ecranizat de studiourile Fox, in regia lui David Frankel, cu Meryl Streep (care a primit Globul de Aur pentru cea mai buna interpretare si a fost nominalizata la premiile Oscar si BAFTA) si Anne Hathaway in rolurile principale. I-au urmat romanele Vreau sa fiu V.I.P (2005; Polirom, 2006), din nou pe lista bestsellerurilor din The New York Times, si Pe urmele lui Harry Winston (2008), inca un succes literar, ale carui drepturi au fost cumparate de Universal Pictures, anuntind o noua ecranizare pentru anul 2010.

Pentru mai multe detalii despre Lauren Weisberger, accesati http://www.laurenweisberger.com/.

In pregatire in colectia CHIC:
• Jane Green, A doua sansa
• Jennifer Weiner, Buna la pat
• Beth Harbison, Secretele unei dependente de pantofi
Pentru a viziona lista completa a titlurilor traduse in colectia CHIC, clkick pe http://www.polirom.ro/catalog/colectii/chic/pagina_01_dataintroducerii_DESC.html.

Niciun comentariu: