joi, 21 octombrie 2010

Bloguri, facebook si politica
Tudor Salcudeanu
Paul Aparaschivei
Florenta Toader
Colectia: Comunicare media
Categoria: Media, Politic
ISBN: 978-606-92275-2-7, Format: 13x20 cm, 208 pag, Aparitie: 2009, Noiembrie
Cine si-ar fi imaginat ca nu vom mai avea nevoie de cunostinte sofisticate si echipe de IT pentru a putea fi creatori de continut online, ca notiunile de divertisment, invatare, socializare, spatiu public si spatiu privat vor capata astfel de dimensiuni si intelesuri, ca vom ajunge sa folosim zilnic cuvinte si tehnologii care nu existau acum cativa ani si ca, practic, vom trai simultan in doua lumi, offline si online? Aceasta este miza de la care porneste lucrarea de fata, dovedindu-se a fi foarte utila atat studentilor de la facultatile de stiinte politice, comunicare, jurnalism, in cautarea unor informatii de actualitate despre impactul noilor media asupra politicii autohtone, cat si consultantilor politici in cautarea unor idei pentru campaniile viitoare si chiar, de ce nu, politicienilor actuali sau viitori, in cautarea unor raspunsuri si solutii la problemele de legitimitate politica si comunicare electorala. In mod evident, rezultatele cercetarilor facute de cei trei autori nu pot fi generalizate si nici nu au pretentii de exhaustivitate.
La momentul aparitiei acestei carti, continuarea ei a inceput deja sa fi e scrisa. Cercetari noi sunt deja in desfasurare si este foarte probabil ca cititorii acestei carti sa ii regaseasca foarte curand pe cei trei autori reuniti iar sub titlul unei noi carti despre noile media sau separat, in lucrari individuale.


Managementul proiectelor
Cibela Neagu
Colectia: Economica
Categoria: Management, Marketing
ISBN: 978-973-733-154-0, Format: 16.5x24 cm 192 pag, Aparitie: 2007, Mai









Confuzii, greseli, prostii si rautati in limba romana, azi
Tatiana Slama-Cazacu
Colectia: Comunicare media
Categoria: Comunicare
ISBN: 978-606-8139-16-6, Format: 13x20 cm, 396 pag, Aparitie: 2010, Iunie
De ce o noua carte? Pentru ca am considerat ca este o obligatie, chiar o datorie a mea – nu numai stiintifica, sau ca aplicare a principiilor pe care le-am promovat de zeci de ani, ci sì moral-social-civica, eventual politica in sensul corect. Am considerat asadar ca scrierea textelor publicate aici era o obligatie a mea – ca, desigur, sì a altora – voi arata explicit de ce. In orice caz, nu scriu nimic, inclusiv asemenea texte, ca un „exercitiu”, ca o gimnastica intelectuala pentru a-mi „intretine” astfel tonus-ul, mai ales ca, dimpotriva, imi macin in acest mod sanatatea, mistuindu-ma, in cursul exprimarii, pathos-ul intensei empatii in genere, al revoltei fata de „ce se petrece, se face”, de „ce si cum se spune, se scrie”, …Nici, in orice caz, ca sa mai cresc numarul de „lucrari” – suficient, daca ar fi sa ma mai „promoveze” vreo institutie (ba chiar prea mare, amplificand se pare, atata cat este, o absurda agasare pentru ca – imi „explica” inca de prin 1967, Robert Floru, Directorul adjunct de pe atunci al Institutului de Psihologie – :, «Stricati pretul pietei, Tovarasa C.») ...NU ma macin, ma mistui pentru „prezent”, cu speranta (oare vana?) ca pot „remedia cu ceva”, ca pot adauga la efortul altora, de a ameliora cel putin „modul de exprimare”, cu modestie spus, „aparand Limba romana”! Obligatie: pentru ca «Stricarea Limbii», strigat al unora pe la inceputul anilor ’90, nu-si are obiectivul disparut, „Limba se strica” in continuare, chiar cu mare frenezie – de fapt gresit spus: nu „se strica”, reflexiv, ea pe ea insasi, ci o strica [unii] –, zis ca impersonal, insa am putea da nume acestora sau categoriilor carora le apartin. (apr.2010)


Cum am slabit 70 de kg mancand 6 mese / zi
Monica Ramirez

Colectia: Diverse
Categoria: Diverse, Naturista
ISBN: 978-606-8139-36-4, Format: 13x20 cm, 120 pag, Aparitie: 2010, August
Monica Ramirez are 40 de ani si 4 copii. Acum 2 ani, dupa cea de-a patra sarcina, cantarea 125 de kilograme. Aceasta carte ne dezvaluie secretul prin care a reusit sa slabeasca 70 de kg fara a se infometa nici macar o zi. Sistemul de alimentatie pe care ni-l propune se bazeaza pe reguli extrem de simple si usor de respectat de catre oricine. Nu e vorba de niciun miracol, ci numai de un dram de vointa si disciplina.




Fiecare calatorie incepe cu primul pas!
Vedeti-va mereu telul cu ochii mintii, credeti in el si apoi impliniti-l.
Succes!

Niciun comentariu: