luni, 29 noiembrie 2010


Takumi Kato. Un nume pe care orădenii care au fost aseară (27 noiembrie) la Liceul Greco-Catolic nu-l vor uita cu una cu două. Tânărul muzician japonez, multi-instrumentist, a făcut dovada faptului că la instrumentele de percuție se poate cânta în adevăratul sens al cuvântului.
În cadrul unui turneu care, grație Caritas Eparhial, a inclus și Oradea, localnicii curioși sau cei legați de domeniul muzical au fost martorii unui evniment absolut ieșit din comun. Percuționistul din Orientul îndepărtat a fermecat de două ori: prin abilitatea de a scoate muzica din setul de tobe japoneze specifice (care se numesc taiko) și prin modul simpatic de a se prezenta în fața publicului orădean. Muzicianul a interacționat cu cei care s-au arătat interesați de detalii despre instrumentele aduse. Pe lângă faptul că a concertat în foarte multe locuri din lume (în special în Statele Unite), despre Takumi Kato merită amintit că, în 2008, a câștigat al 7-lea Concurs Internațional de tobe japoneze din Tokyo, secțiunea oodaiko (tobe japoneze de dimensiuni mari) desfășurat la teatrul Aoyama. De asemenea, un mare vis al percuționistului este de a avea propriul său concert într-un loc cu adevărat mitic pentru toți muzicienii de valoare: Carnegie Hall din New York. Mai merită remarcat că Japonia, pe lângă celebrul apetit pentru muzica de valoare (pe ai căror reprezentanți de marcă îi invită la concerte), a devenit și un furnizor de talente care urmau să se afirme și în alte părți ale lumii. Astfel, oaspetele de sâmbătă al Oradiei, Takumi Kato, se înscrie într-un șir important de muzicieni precum Kazu Matsui, Sadao Watanabe, Char sau Keiko Matsui, artiști extrem de apreciați în Statele Unite și nu numai acolo. Pentru imagini de la prestația de la Liceul Greco-Catolic al percuționistului nipon accesați galeria foto atașată.


http://www.bihorstiri.ro/index.php/eveniment/5941-takumi-kato-percutie-tobe-japoneze-caritas-eparhial-liceul-greco-catolic-taiko

Niciun comentariu: