marți, 16 martie 2010

Cartea o gasiti deja la Libraria Gutenberg, la pretul de 44,95 lei.
De asemenea, la noi gasiti si alte titluri de acelasi autor.
VA ASTEPTAM !


In noul sau roman, Catalin Dorian Florescu povesteste viata Zairei, o foarte pretuita papusareasa in Romania anilor '60, din preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial si pina in vremurile noastre. Este o fascinanta calatorie intre Europa de Est si America si totodata povestea unei iubiri imposibile care supravietuieste deceniilor. Zaira creste pe o mosie din Romania anilor '30 sub ocrotirea unei bunici mindre si a varului ei Zizi care, incercind sa-i aline singuratatea, ii insufla pasiunea pentru teatru. Razboiul si fascismul, apoi venirea comunistilor schimba dramatic soarta familiei. Singura iubire patimasa din viata ei esueaza. O fuga primejdioasa - prin Praga - ii poarta pe Zaira, pe sotul si pe fiica ei pina in America. Fire luptatoare si tenace, dar si plina de omenie, Zaira reuseste sa-si construiasca o existenta si printre straini insa nu ajunge sa fie fericita. Dupa multi ani, totul se naruieste. La batrinete, ea are curajul sa se intoarca in patrie. Cu un suflu narativ considerabil, palpitant si cu un final surprinzator, romanul contureaza imaginea unei epoci pline de conflicte dramatice. Catalin Dorian Florescu povesteste in ritm alert, cu expresivitate si forta, despre soarta unei femei care, in ciuda tuturor piedicilor, isi asculta glasul launtric intr-un secol al razboaielor si al violentei .

„Am fost de multe ori intrebat daca mi-a fost greu sa creez un roman din perspectiva unei femei. Sa incerc sa vad lumea prin ochii ei. Raspund intotdeauna ferm: Nu. Cred ca ceea ce ne uneste, pe noi toti, barbat sau femeie, este mult mai puternic si mai profund decit ceea ce ne desparte. Temele existentei noastre ramin aceleasi: dragostea, speranta, frica de singuratate, tristetea, melancolia, curajul, dorinta de libertate... Succesul acestei carti provine poate din fascinatia pe care cititorii o au fata de poveste. Unii imi scriu ca nu au mai lasat cartea din mina – si are oricum 470 de pagini –, altii, ca au chiulit de la serviciu ca sa o termine...” (Catalin Dorian Florescu)

„O poveste aventuroasa, palpitanta, care te captiveaza de la prima pina la ultima fraza. Zaira este o remarcabila, frumoasa marturie a peisajului literar din Europa Centrala.” (Die Presse)

„C.D. Florescu a scris un roman impunator, greu de amintiri si palpitant.” (Die Welt)

„Un roman monumental. Florescu povesteste eliberat de orice forma de staruinta impovarata simbolic. Este vorba mereu despre cine isi exercita puterea si asupra cui, iar Florescu gaseste neincetat imagini care oglindesc lucrurile mari in cele marunte si scrie scene de o mare expresivitate.” (Spiegel Online)

Niciun comentariu: