joi, 10 februarie 2011

Reduceri

Autor: Lev Grossman
Titlu original: Codex
Pret 10.00 lei
Editura Nemira

Codex este bestseller international si a fost publicat in 13 tari.

Codex este povestea lui Edward Wozny, un tanar bancher de succes care urmeaza sa plece in concediu pentru prima data in ultimii ani. Dar interventia unei cliente bogate si misterioase ii strica planurile. Aparent, ducesa il roaga, insista chiar, sa o ajute sa inventarieze biblioteca privata mostenita impreuna cu sotul ei.

Adevarata sarcina a lui Edward este sa gaseasca in biblioteca familiei un codex extrem de pretios si vechi de cateva secole. Insa nu doar autenticitatea obiectului este pusa la indoiala, ci insasi existenta sa.

Margaret Napier, specialista in istorie medievala, este si ea atrasa in cautare. Iar Edward este hotarat sa rezolve misterul si sa desluseasca legaturile stranii dintre legenda textului si un joc pe calculator care il absoarbe cu totul in orele tarzii ale noptii.

„Bibliofili, bucurati-va! Inteligentul roman de debut al lui Lev Grossman ii incredinteaza eroului misiunea de a cauta nu doar intr-o biblioteca, ci in doua biblioteci misterioase o fabuloasa carte medievala care s-ar putea sa nici nu existe… Acest puzzle alcatuit din secrete-in-secrete li se potriveste de minune admiratorilor unor romane ca Numele trandafirului de Umberto Eco si Clubul Dumas de Arturo Perez-Reverte.” Detroit Free Press

Niciun comentariu: