vineri, 30 ianuarie 2009

Bram Stoker Awards 2008

Premiile Bram Stoker 2008 acordate de Horror Writers Association se apropie, iar nominalizările au fost deja anunţate.Just After SunsetDuma Key

În primul rând, ne bucurăm că Stephen King, un obişnuit al premiilor (în 2002 i s-a acordat Lifetime Achievement Award), este nominalizat cu două volume:

  • la categoria “Superior Achievement in a NOVEL” pentru Duma Key si
  • la categoria “Superior Achievement in a COLLECTION” pentru ultimul său volum de povestiri Just After Sunset.

Să-i ţinem pumnii! (ce mă mănâncă palma să-i trag un “Bram Stoker 2008″ pe coperta de la Duma :D )

Ştirea originală aici.

Nopţile bestiei

Tot la categoria veşti bune, Lifetime Horror Award a fost deja anunţat, iar unul dintre câştigători (alături de F. Paul Wilson) este Chelsea Quinn Yarbro! Ea este prima femeie care a fost recompensată de International Horror Guild cu distincţia “Legendă Vie”, iar acum primeşte o distincţie similară din partea Horror Writers Association. Tot ea a fost prima femeie aleasă preşedinte a celei din urmă organizaţii şi este una din cele două femei cărora le-a fost conferit titlul de Grand Master of the World Horror Convention în 2003. Cred că putem spune fără prea mari temeri că este cam cea mai reputată şi premiată autoare de horror la ora actuală.Hotel transilvania

Ştirea originală aici.

Doamna Yarbro a devenit celebră prin seria de romane cu vampiri ce îl are ca personaj principal pe Contele de Saint-Germain. La editura Nemira au fost traduse Nopţile bestiei şi Hotel Transylvania (primul volum al seriei Contele de Saint-Germain).

În momentul de faţă în pregătire (în curs de traducere, mai exact) este Palatul, al doilea volum al seriei Saint-Germain, pe care sperăm să îl vedem în librării la începutul acestei primăveri.

Niciun comentariu: