marți, 3 martie 2009


EmailPrint

Traducere din limba engleza si note de Anacaona Mindrila-Sonetto
Actiunea romanului este plasata in secolul al XIX-lea, intr-o comunitate izolata de imigranti europeni de la frontiera canadiana. Francis Ross, un adolescent de saptesprezece ani, dispare de acasa in aceeasi zi in care mama lui il gaseste mort pe prietenul acestuia, negustorul de blanuri Laurent Jammet, iar coincidenta face ca baiatul sa fie suspectat de crima. Acest incident tulbura viata comunitatii si aduce figuri noi in peisaj: de la naivul reprezentant al companiei Hudson Bay, Donald Moody, la batrinul excentric Thomas Sturrok, care cauta un misterios obiect cu valoare arheologica, aflat odata in posesia lui Jammet. Dar atunci cind vinatorul William Parker, pe jumatate indian, este surprins cercetind locul faptei, banuiala incepe sa planeze asupra lui. Impreuna cu mama lui Francis, acesta porneste spre nord, in cautarea baiatului si a unor raspunsuri. Odata cu aflarea unui secret teribil despre fiul ei, doamna Ross isi da seama ca aceasta calatorie prin tinuturile inzapezite alaturi de ursuzul vinator a ajutat?o sa coboare totodata in strafundurile propriei fiinte si sa-si inteleaga mai bine viata.
Blindetea lupilor este o poveste incitanta si convingatoare, in care fiecare personaj este, in felul sau, un proscris, iar diferitele lor puncte de vedere se completeaza pentru a construi o perspectiva complexa si nuantata asupra unui fapt cutremurator.”(Publishers Weekly)
„Cu maiestria ei de scenarista, Stef Penney imbraca peisajul aspru din nordul Canadei intr-o lumina vie si stralucitoare, iar pe acest fundal zugraveste o comunitate marcata de izolare, amenintata de violenta si lacomia lumii moderne. Avind drept punct de pornire o crima a carei investigare produce spectaculoase rasturnari de situatie, romanul tinerei autoare britanice surprinde cu finete dorintele ascunse si motivatiile personajelor.” (Bookmarks)
„Un amestec original si incitant de intriga politista si detaliu istoric, având toate ingredientele unei aventuri cu parfum de epoca.“ (The Times)

Niciun comentariu: