luni, 24 ianuarie 2011

Pret Promotional Polirom

Mostenitoarea tarimului pierdut
Editie Cartonata
AUTOR: Kiran Desai
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0739-6
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 472
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Vali Florescu.
Mostenitoarea tarimului pierdut a fost distins cu Man Booker Prize pe 2006.
„Kiran Desai este o scriitoare exceptionala!“ (Salman Rushdie)
Inspirat din experienta personala a autoarei, descendenta a unei familii de emigranti cu radacini multietnice si educatie anglo‑indiana, romanul Mostenitoarea tarimului pierdut este o descriere seducator de exacta a mozaicului unei lumi in care modernitatea si traditia incearca sa convietuiasca pasnic in noua epoca a globalizarii. O adolescenta, un bunic ursuz, un meditator de matematica, un bucatar si fiul acestuia, emigrat in S.U.A, sint personajele principale ale unei povesti ce se tese delicat, cu tuse fine de umor, cu intelegere, caldura, inteligenta emotionala si profunzime morala, marca a unei prozatoare autentice. Dind dovada de o usurinta a observatiei si o fluiditate a stilului iesite din comun, Kiran Desai creeaza un univers fictional emotionant, mustind de viata, tristete si umanitate, in care se topesc zeci de istorii ce compun o lume pe care orice cititor familiarizat cu experienta emigrarii, ca imigrant sau ruda ramasa acasa a celui emigrat, o va recunoaste instantaneu ca fiind (si) a sa.
„India lui Kiran Desai nu este nici romantioasa, nici exotica. Rareori se intimpla ca un scriitor sa descrie cu atita luciditate felul in care vietile unor oameni obisnuiti sint marcate de confruntarea dintre modernitate si traditie.“ (Elle)


Crash
Editie Cartonata
AUTOR: J.G. Ballard
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0677-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 296
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Mircea Pricajan.
O atmosfera de cosmar hiper-tehnologizat, un erotism intens si sumbru, Crash a devenit un clasic al genului underground la scurt timp dupa aparitie si transformat intr-un film-cult al anilor "90 de regizorul David Cronenberg. Descris de Ballard insusi ca „o metafora extrema pentru o situatie extrema”, „primul roman pornografic bazat pe tehnologie”, Crash nareaza obsesiile patologice ale personajelor pentru accidentele de automobil si victimele acestora, asezind intr-o lumina noua si surprinzatoare relatia dintre om si masina.

Colectionarul de oase
AUTOR: Jeffery Deaver
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery
ISBN: 978-973-46-0225-4
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 560
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Viorel Ciocan
Colectionarul de oase a fost ecranizat de Studiourile Universal, cu Denzel Washington si Angelina Jolie in rolurile principale.
Lincoln Rhyme, fostul sef al departamentului de medicina legala al politiei din New York, a fost cel mai reputat specialist in domeniu din S.U.A., a carui pricepere devenise legendara. Insa, in urma unui accident nefericit, ramine complet paralizat si se retrage din activitate pina cind scenariul neobisnuit al unei crime il sileste sa revina in arena plina de provocari pe care o parasise fara voie.


Clubul norocoaselor
AUTOR: Amy Tan
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 973-681-713-X
ANUL APARITIEI: 2005
NUMAR PAGINI: 384
FORMAT: 106x180
Traducere de Domnica Drumea
Romanul imbina povestile mai multor femei, mame si fiice, explorind tensiunile si, deopotriva, relatiile puternice dintre generatii. Dureroase, tandre, misterioase si profund emotionante, povestile personajelor se desprind dintr-una intr-alta, fermecindu-si cititorul. Romanul Clubul norocoaselor a ramas opt luni pe lista de bestselleruri a prestigioasei publicatii New York Times si a fost tradus in peste douazeci si cinci de limbi. Cartea a fost nominalizata la National Book Award si National Book Critics Circle Award si a fost distinsa cu Bay Area Book Reviewers Award for Fiction si Commonwealth Club Gold Award. Clubul norocoaselor a fost ecranizat cu mare succes in anul 1993 de regizorul Wayne Wang.


Cele treisprezece chipuri ale lunii
AUTOR: Charles Frazier
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana
ISBN: 978-973-46-0712-9
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 600
FORMAT: 160x235
Traducere din limba engleza si note de Anacaona Mindrila.
Charles Frazier este autorul celebrului Cold Mountan, roman distind cu National Book Award si trans­pus pe marele ecran de celebrul Anthony Minghella, cu Jude Law, Nicole Kidman si Renée Zellwegger in rolurile principale.
Cele treisprezece chipuri ale lunii este poves­tea unei vieti remarcabile, ce cuprinde un secol de aventuri palpitante si de istorie ameri­cana, din tinuturile salbatice ale Sudului asa cum era inaintea Razboiului Civil pina in epoca moderna, tehnologizata, a secolului XX. La virsta de doisprezece ani, un orfan pe nume Will Cooper primeste un cal, o cheie si o harta si este trimis intr-o calatorie la granita teri­to­riilor stapinite de indienii cherokee. De-a lungul anilor, eroul devine negustor prosper, avocat autodidact si senator; e adoptat de o capetenie cherokee, lupta pentru Confederatie in fruntea unui armate compuse in majoritate din indieni, stringe si pierde averi si iubeste toata viata aceeasi femeie, pierduta si din nou regasita. Will Cooper devine astfel unul dintre eroii americani clasici, un om insetat de aventuri si devotat unui tinut, semenilor sai, unei femei si unui stil de viata, toate acestea raminindu-i in mod tragic inaccesibile, cu toate stradaniile si energia sa inepuizabila.

Capitanul Alatriste
AUTOR: Arturo Perez-Reverte
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura spaniola , Literatura universala
ISBN: 973-46-0455-4
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 248
FORMAT: 106x180
Traducere din limba spaniola de Mihai Cantuniari.
Acest roman, care inaugureaza seria Aventurilor capitanului Alatriste, este povestea unui fost ostas, devenit spadasin platit in Madridul secolului al XVII-lea, prilej pentru autor de a ne oferi o descriere captivanta a unei Spanii corupte si decadente. Imaginea unei Curti regale colcaind de intrigi contrasteaza cu aceea a straturilor umile ale societatii, cu viata lor de strada colorata si zgomotoasa, cu birturile ieftine unde Francisco de Quevedo isi scrie sonetele pe un colt de masa si cu reprezentatiile populare la care publicul isi manifesta din toata inima entuziasmul sau indignarea. O serie de romane care ii fac pe cititorii de toate virstele sa redescopere placerea pura a lecturii si fiorul aventurilor in care binele invinge mereu raul.
Filmul a fost ecranizat cu Viggo Mortensen in rolul principal.

Bong
Editie Cartonata
AUTOR: Alexandru Vakulovski
COLECTIE: EGO. PROZA
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura romana
ISBN: 978-973-46-0593-4
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 384
FORMAT: 130x200
In noul roman al lui Alexandru Vakulovski se tese o lume dezabuzata, in care sperantele mor inainte de a se naste, o lume in care dragostea pentru o altfel de „Lolita” e ucisa, lent, de neputinta, iar prieteniile se leaga tot in jurul neputintei. Asa cum ne-a obisnuit, Vakulovski vorbeste despre un anume fel de ratare, in starea ei pura, o ratare pentru care nu personajele sint vinovate, ci lumea din jurul lor. Si aici, ca si in volumele precedente, naratorul e constient de propria-i distrugere, dar incapabil de a i se impotrivi.
„Prin grila furiei poate fi justificat limbajul lui Alexandru Vakulovski. Duritatea lui este o expresie a furiei fata de structurile sofisticate si osificate ale societatii.” (Dumitru Crudu)
„Alexandru Vakulovski cresteaza adinc si presara sare peste tot, cu grija sa nu scape ceva netratat. S-ar parea ca poetul-prozator a invatat oroarea pe de rost, in ipostazele ei complementare.” (Ovidiu Pecican)

Biblia de neon
AUTOR: John Kennedy Toole
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 973-46-0474-0
ANUL APARITIEI: 2006
NUMAR PAGINI: 232
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza de Cristian Neagoe
John Kennedy Toole este autorul bestsellerului international Conjuratia imbecililor (Polirom, 2005), pentru care i s-a decernat postum Premiul Pulitzer
Romanul Biblia de neon, publicat in 1989, a fost scris cu 35 de ani in urma, Toole nedorind niciodata sa-l incredinteze publicarii.
Scrisa la virsta de numai 16 ani, intr-un stil mai retinut si mai melancolic decit acela al operei care l-a consacrat postum pe Toole, Biblia de neon este povestea maturizarii unui baiat dintr-un orasel din Mississippi. David traieste impreuna cu mama sa, care nu si-a revenit niciodata de pe urma mortii tatalui lui David in cel de-al Doilea Razboi Mondial, si cu matusa Mae, o fosta cintareata de bar, pe care tirgul o priveste cu ochi rai, banuind-o de moravuri usoare. Urmarindu-i pe cei din jur cu un ochi atent si sensibil la detalii, David devine tot mai constient de bigotismul si prejudecatile lor rigide si simte nevoia de a se apara si izola de lume. Romanul reuseste sa comunice o emotie autentica, intr-un stil simplu si direct, reprezentind o realizare uimitoare pentru virsta frageda a scriitorului.


Berlin Noir I. Toporasi de martie
Editie Cartonata
AUTOR: Philip Kerr
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery
ISBN: 978-973-46-0763-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 376
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Mihaela Negrila.
Toporasi de martie este primul volum din trilogia Berlin Noir, care va continua la Polirom cu romanele Criminalul palid si Recviem german.
Actiunea cartii se desfasoara pe fundalul brutalitatii si coruptiei carac­teristice Germaniei naziste in deceniul ascensiunii la putere a lui Hitler. Bernhard Gunther este un detectiv particular trecut prin multe, care s‑a specializat in gasirea persoanelor dispa­rute – majoritatea lor fiind alcatuita, din cauza situatiei politice, din evrei. Angajat de un mare industrias sa‑l descopere pe cel care i‑a ucis fiica si ginerele in timpul unei spargeri la locuinta acestora, in urma careia a disparut un pretios colier cu dia­mante, Gunther se pomeneste in mijlocul unui mare scandal politic, in care sint implicati doi dintre apropiatii lui Hitler: Goering si Himmler. Naratorul este un ghid spiritual si plin de energie prin haosul Berlinului anilor ’30, iar bataile cu agentii Gestapoului, intilnirile cu diversi infractori si cadavrele aparute in cele mai neasteptate locuri il tin pe cititor cu sufletul la gura pina la final.
„Un roman absolut exceptional!” (Sunday Telegraph)
„Un debut remarcabil! Intriga inteligenta si complexa a lui Kerr isi provoaca cititorul sa-si creeze propriile ipoteze.” (Evening Standard)


Barbatul-cutie
AUTOR: Kobo Abe
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura japoneza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0720-4
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 232
FORMAT: 106x180
Traducere din limba japoneza de Angela Hondru.
Kobo Abe este autorul celebrului roman Femeia nisipurilor, a carui ecranizare a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de la Cannes in 1964).
Barbatul‑cutie (1973) este povestea unui om care‑si abandoneaza existenta obisnuita pentru a observa lumea din Tokyo printr‑o cutie de carton pusa pe cap. Cartea analizeaza cu infinita cruzime problema iden­titatii in societatea contemporana, un roman ce te duce cu gindul la Samuel Beckett, dar care poarta amprenta inconfundabilului autor al Femeii nisipu­rilor. Renuntind la viata sa obisnuita, personajul fara nume al acestui roman rataceste pe strazile uriasei metropole nipone, privind viata printr‑o feres­truica taiata in interiorul uriasei cutii de carton pe care o poarta pe cap. Realitatea capata accente kaf­kiene: vor aparea, pe rind, un misterios ucigas ce incearca sa‑l omoare pe barbatul‑cutie, o asistenta medicala gata sa‑i cedeze, dar si un medic nebun hotarit sa devina si el barbat‑cutie.
„Barbatul-cutie este o contributie cutremuratoare la literatura excentrica… Amuzant, trist si autodistructiv, un thriller ontologic.” (The New York Times)

Badenheim 1939
AUTOR: Aharon Appelfeld
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0648-1
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 200
FORMAT: 106x180
Traducere din limba engleza de Antoaneta Ralian.
Actiunea romanului este plasata in pragul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In primavara anului 1939, oraselul austriac Badenheim este invadat, ca de obicei, de turistii burghezi veniti la festivalul anual organizat de doctorul Pappenheim, un ins cu inclinatii artistice dintre cele mai excentrice. Localnicii - un farmacist si sotia sa bolnava, cele doua prostituate ale orasului, un cofetar mereu indignat - se pregatesc pentru multimea de vizitatori, cind, din senin, apare un „Departament al Asanarii” care incepe sa faca inspectii si liste lungi de nume. In scurt timp, nimeni, fie turist, fie localnic, nu mai poate parasi orasul. Totusi, atmosfera de vacanta se pastreaza, pe fundalul bizar al festivalului, iar viata oraselului dobindeste un aspect suprarealist, ca intr-un joc de societate - o societate amenintata sa dispara fara urma.

Amintirile rechinului
Editie Cartonata
AUTOR: Steven Hall
COLECTIE: THRILLER
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Thriller & Mistery , Literatura engleza , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0968-0
ANUL APARITIEI: 2008
NUMAR PAGINI: 488
FORMAT: 130x200
Traducere din limba engleza si note de Mircea Pricajan
Amintirile rechinului sondeaza intr‑o maniera originala intinderile nesfirsite si halucinante ale mintii umane, reteaua complexa de relatii, ginduri si amintiri ce alcatuieste identitatea unei per­soane, ridicind problema supravietuirii individului dupa moartea sa fizica. Romanul este povestea unui tinar – Eric Sanderson – care isi pierde memoria ca efect al unei amnezii disociative cauzate de reprimarea amintirilor dureroase si a sentimentelor de vino­vatie legate de moartea prietenei sale. Convins de ineficienta tratamen­tului medical, Eric incepe sa studieze mesajele si textele codificate trimise de eul sau anterior si sa creada cu tarie ca pierderile sale de memorie sint provocate de fapt de un rechin conceptual care traieste in fluxurile gindirii, hranindu‑se din amintirile oame­nilor. Vinat necontenit de acest rechin inteligent si nemilos al memoriei, Eric incearca sa puna cap la cap fragmentele dispersate ale personalitatii sale, descoperind o lume conceptuala populata de creaturi cosmaresti si euri monstruoase care traiesc in mai multe trupuri deodata.
„Rezultatul spectaculos al fuziunii dintre Matrix, Falci si Codul lui Da Vinci.” (Mark Haddon)
„Inovator, postmodern, metafictional... cea mai originala experienta de lectura a anului, un roman care nu seamana cu nici un altul aparut in ultimele decenii.” (The Independent)
„Un roman inteligent, incitant, plin de umor… si, nu in cele din urma, emotionant.” (Sunday Times)

Al 27-lea oras
AUTOR: Jonathan Franzen
COLECTIE: BIBLIOTECA POLIROM
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura americana , Literatura universala
ISBN: 978-973-46-0728-0
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 584
FORMAT: 130x200
Traducere si note de Ion Cretu.
Al 27‑lea oras reprezinta romanul de debut al lui Jonathan Franzen, autorul bestsellerului Corectii (Polirom, 2004).
Un roman de debut neobisnuit de puternic, ambitios si bine realizat. Cu o luciditate adeseori impregnata de cinism, Franzen descrie, intr‑o maniera care imbina realismul si fantezia, evolutia – sau, mai degraba, involutia – orasului sau natal, St. Louis, devenit miza unor jocuri de putere pe cit de complexe, pe atit de periculoase.
„Al 27-lea oras ar trebui descris nu ca un roman de debut, ci mai degraba ca un adevarat tur de forta, o imagine detaliata si nemiloasa a societatii americane din anii ’80.” (The Seattle Times)
„Cartea lui Franzen este o adevarata delectare: un roman picaresc al carui personaj principal este realitatea insasi.“ (The Wall Street Journal)
„O poveste despre ambitie, putere, coruptie, politica si apatie in America zilelor noastre.“ (People)
„Un roman nelinistitor si vizionar, pe care nu-l poti nici ignora, nici uita.“ (The Washington Post)

Aberatii de bun-simt
AUTOR: Sorin Stoica
COLECTIE: EGO. PROZA
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura romana
ISBN: 978-973-46-0794-5
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 216
FORMAT: 130x200
Prefata de Antonio Patras
Aberatii de bun-simt este cea de-a doua carte postuma, dupa Jurnal, publicata de Polirom din opera lui Sorin Stoica, un scriitor cu un stil unic, care l-a impus printre cei mai buni scriitori ai ultimilor ani.
„Povestirile lui Sorin Stoica sint niste exercitii de sinceritate deghizate in forma unor captivante naratiuni, care se citesc cu sufletul la gura. Cine pricepe noima oximoronului din titlu va intelege cu usurinta ce si cit datoreaza prozatorul moralei bunului-simt. Ca paradox, fireste.” (Antonio Patras)
„Sorin Stoica a mizat, in proza lui, pe o recuperare a firescului. El efectueaza, practic, cu fiecare carte, o intoarcere la realism, cu captarea unor voci de personaje si a unor istorii pe care acestea le traverseaza.” (Daniel Cristea-Enache)
„Pentru Sorin Stoica, experienta, existenta, fictiunea si realitatea se conditioneaza reciproc, iar cuvintele, limbajul, nu sint facute sa exprime adevaruri, ci sa recunoasca limitele cunoasterii, misterul profund al lumii si al propriei fiinte, inconsistenta identitatii personale aflate, ca si cuvintele, intr-o permanenta metamorfoza.” (Paul Cernat)

Nudul Dianei
AUTOR: Mariana Codrut
COLECTIE: EGO. PROZA
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Literatura romana
ISBN: 978-973-46-0793-8
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 192
FORMAT: 130x200
Romanul Marianei Codrut – o incursiune vie si tensionata in lumea romaneasca actuala – il are ca protagonist pe Pavel, un tinar care penduleaza intre doua obsesii: iubirea mare, centrala, pentru Veronica, o fata cu care a copilarit si care a murit in Spania, unde plecase la lucru, si obsesia pentru Diana, care-i declanseaza amintirile, printr-un cuvint de alint, precum madlena lui Proust. Relatia Pavel-Diana, intinsa pe intregul roman mai mult in mintea protagonistului, este insa doar un paravan, un mediator pentru marea dragoste ramasa in trecut si inchisa de destinul tragic al Veronicai.

„Mariana Codrut are ceva din temperamentul artistic al mult indragitei de francezi Francoise Sagan.” (Alex. Stefanescu)

„Cit despre atitudinea Marianei Codrut fata de textele sale, am impresia ca scrie cu o demnitate de samurai. Realitatea imediata o «jigneste». Iar Mariana Codrut se razbuna, ca intr-un nobil suicid, scriind in singuratate.” (Florin Lazarescu)


Italiana pentru Italia
AUTOR: Corina-Gabriela Badelita
COLECTIE: LIMBI STRAINE
PRET: 9.99 RON (Pret Promotional)
DOMENIU: Limbi straine
ISBN: 978-973-46-0835-5
ANUL APARITIEI: 2007
NUMAR PAGINI: 240
FORMAT: 160x235

Editia a II-a revazuta si adaugita.
Structurata ca un manual de conversatie, cartea le ofera celor care doresc sa mearga in Italia la lucru, la studii sau ca simpli turisti informatii utile, de la descrierea frumusetilor geografice ale diferitelor regiuni pina la actele si sumele de bani necesare la vama, adresele unde pot gasi un loc de munca, formalitatile ce trebuie indeplinite in diferitele institutii italiene, modele de scrisori oficiale, de CV-uri si de cereri. Fiecare subcapitol destinat unei realitati specifice contine o serie de termeni si un mic ghid de conversatie, care faciliteaza comunicarea cu interlocutorii italieni. Cei interesati sa-si insuseasca temeinic regulile limbii italiene vor gasi la inceputul lucrarii un compendiu de gramatica.
Cuprins:
Formalitati de intrare si sedere in Italia • Transportul • Servicii • Alimentatia • La cumparaturi • Turismul • Munca • Invatamintul

Niciun comentariu: